Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΑΔΩΝ - Α. Σ. "ΘΥΕΛΛΑ" ΡΟΔΩΝΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΑΔΩΝ - Α. Σ. "ΘΥΕΛΛΑ" ΡΟΔΩΝΙΑ

http://thyellarodonias.blogspot.com/

Η ομάδα του Α. Σ. "ΘΥΕΛΛΑ" ΡΟΔΩΝΙΑΣ ιδρύθηκε το έτος 1972 και συμμετέχει ανελλιπώς στα πρωταθλήματα από την ποδ/κή περίοδο 1972-73.
Την πρώτη της άνοδο στη Β΄τοπική ερασιτεχνική κατηγορία την κερδίζει ύστερα από 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ΄κατηγορίας, για εκείνα τα χρόνια . Εδώ να θυμίσω ότι τη χρονιά 1981 έφτασε ένα βήμα πριν την άνοδό της στη Β΄ κατηγορία, αλλά την έχασε παίζοντας το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα της ΝΙΚΗΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ, η οποία από τη χρονιά εκείνη και ύστερα κάνει μια αξιοθαύμαστη ομάδα.
.Έτσι την περίοδο 1991-92 έρχεται η πολυπόθητη άνοδος για το σωματείο μας, που όμως την επόμενη χρονιά υποβιβάζεται και πάλι στη Γ΄κατηγορία.
Την περίοδο 1994-95 ανεβαίνει και πάλι στη Β΄κατηγορία, αλλά και πάλι δεν μπορεί να κρατηθεί και την επόμενη ποδ/κή περίοδο επιστρέφει στη Γ΄τοπική κατηγορία. Και φτάνουμε την περίοδο 2003-04, όπου η ομάδα ανασυντάσσεται και κερδίζει την πρώτη θέση μαζί με την ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΣΤΥΡΦΑΚΑΣ, και ανέρχεται στη Β΄κατηγορία για 3η φορά στην ιστορία του Αθλητικού μας Συλλόγου.
Η ημερομηνία ορόσημο για τη «ΘΥΕΛΛΑ» είναι η 6-4-2008, αφού την περίοδο 2007-08, η ομάδα κάνει την υπέρβαση και γίνεται πρωταθλήτρια της Β΄κατηγορίας και ανέρχεται για πρώτη φορά στην μακρόχρονη ιστορία της στο φθιωτικό ποδόσφαιρο στη Α΄τοπική κατηγορία, με το σπαθί της, αφού σπάει όλα τα κοντέρ.Σε σύνολο 20 αγώνων σημείωσε 15 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα. Στην έδρα της έκανε 9 νίκες και παρεχώρησε 1 ισοπαλία(αήττητη έδρα.) Ήταν ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα το οποίο κρίθηκε μόλις την τελευταία αγων/κή του πρωταθλήματος. Η ομάδα της «ΘΥΕΛΛΑΣ» κατέκτησε την 1η θέση συγκεντρώνοντας 49 βαθμούς και ακολούθησαν η Σπερχειάδα2005 με 48, το Αμούρι με 47. Να σημειώσω εδώ πως στο καινούριο πρωτάθλημα με απόφαση της ΕΠΣΦ ανέβηκαν κατηγορία όλες οι ομάδες της Β΄. Τη δόξα του πρωταθλητή όμως την πήρε η ομάδα της «ΘΥΕΛΛΑΣ» ΡΟΔΩΝΙΑΣ και το κύπελλο της πρωταθλήτριας κοσμεί τα γραφεία του Σωματείου, δίπλα στα υπόλοιπα τρόπαια.

Την ποδ/κή περίοδο που διανύουμε φέτος 2009-10, η ομάδα μας συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο πρωτάθλημα της Α΄τοπικής κατηγορίας Φθιώτιδας.


ΠΗΓΗ:
http://thyellarodonias.blogspot.com/