Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΑΔΩΝ - ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΛΗΛΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΑΔΩΝ - ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΛΗΛΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
 http://lilasvasilikou.blogspot.com/

19 Αυγούστου 1957.Η μέρα που αποφασίστηκε η ίδρυση της ομάδας που έγινε θρύλος του Ευβοικού ποδοσφαίρου.Μία ομάδα ικανή να συνδυάζει την ευγενή άμιλλα,το ήθος και να αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα των ανθρώπων που κατοικούσαν στο Βασιλικό.
 Κάποια απο τα ιδρυτικά μέλη πρότειναν το όνομα ''ΛΗΛΑΣ'' απο το ομώνυμο ποτάμι που διέσχιζε τον τόπο τους. Η ονομασία τελικά ολοκληρώθηκε υπο τον τίτλο ''Αθλητικός Ομιλος Φιλάθλων Βασιλικού ΛΗΛΑΣ''.Κυανό και λευκό ορίστικαν τα χρώματα της νέας ομάδας και σήμα της ένα δρομέα που φέρει ανα χείρας την ολυμπιακή δάδα
.

Τα ιδρυτικά μέλη του ΛΗΛΑ ήταν οι :Αναστάσιος Παπαφράγκας,Ιωάννης Αγγελής,Γεώργιος Καραπιπέρης,Ζήσης Σουμπάκας,Δημήτριος Πολυτήρας,Κωνσταντίνος Ρωμανός,Ευάγγελος Γεροντίτης,Ευάγγελος Χαλιώτης,Αντώνιος Σκυριανός,Σωτήριος Αρτσίτας,Γεώργιος Σπυρ. Καραπιπέρης,Αναστάσιος Δημ. Παπαφράγκας,Κωνσταντίνος Αγγελής,Σπυρίδων Καραπιπέρης,Αναστάσιος Πάττας,Σταμάτιος Κούκουζας,Αθανάσιος Γκάβαλης,Βασίλειος Γκάβαλης,Γεώργιος Τζαβάρας και Κωνσταντίνος Οικονόμου.
ΕΔΡΑ:Δημοτικο Γηπεδο Βασιλικου Ευβοιας
Χρωματα:Κυανο-Λευκο
Σήμερα συμμετεχει στην Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ.
ΠΗΓΗ:
http://lilasvasilikou.blogspot.com/