Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ


ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΑΔΩΝ - ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ
http://aerata.gr/



Σεπτέμβριος 2007. Ο Νίκος Μπαλοδήμος, ο άνθρωπος που παρέδωσε τον Πυρσό Γρεβενών στον Δημήτρη Παπαϊωάννου, τον Μάιο του ίδιου έτους, διαφωνεί σε θέματα τακτικής με το νέο Πρόεδρο και αποχωρεί.

Αποχωρεί βέβαια με ψηλά το κεφάλι. Πήρε τον Πυρσό από την ανυποληψία, τον ανέβασε και τον κράτησε στη Δ΄Εθνική και τον Μάιο του 2007 τον παρέδωσε στον Δημήτρη Παπαϊωάννου, όχι μόνο χωρίς χρέη, αλλά ούτε και με κάποιο αντάλλαγμα, μια κίνηση που ανέδειξε το ηθικό ανάστημα του ανδρός και η οποία χειροκροτήθηκε και επαινέθηκε απ’ όλη την κοινωνία των Γρεβενών.

Η παραίτηση αυτή δεν οδηγεί βέβαια το Νίκο Μπαλοδήμο σε αγρανάπαυση. Αντίθετα τον πεισμώνει και τον γιγαντώνει.

Το όχημα του για νέους αγώνες είναι έτοι­μο από καιρό. Η παιδική ομάδα την οποία είχε δημιουργήσει ο ίδιος, τα «ΑΕΡΑΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ».

Το Σεπτέμβριο λοιπόν του 2007, μαζί με λίγους αλλά πιστούς συνεργάτες του ξεκινά το νέο εγχείρημα.

Η ανάδειξη των Αεράτων σαν τη νέα ανερ­χόμενη ποδοσφαιρική δύναμη των Γρεβενών. Εξάλλου ο Νίκος Μπαλοδήμος διαθέτει την κατάλληλη υποδομή.

Υπομονή - ενέργεια - τεχνογνωσία και προ­παντός θέληση για το καλύτερο. Αλλά και μεγάλη εμπειρία. 15 χρόνια στο ποδόσφαιρο-των Γρεβενών - ο μακροβιότερος ποδοσφαιράνθρωπος - τον έκαναν τον καλύτερο φούρναρη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Ο απώτερος στόχος; η αξιοποίηση και η α­νάδειξη ταλέντων της περιοχής, η ισχυρο­ποίηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου των Γρεβενών και προώθηση ποδοσφαιριστών στις μεγαλύτερες ομάδες. Αλλά και στον Πυρσό.

Η χρονιά 2007-2008 είναι επιτυχημένη. Οι νεαροί και ελπιδοφόροι παίκτες του Νίκου Μπαλοδήμου κατακτούν μια θέση που οδηγεί στην Α΄Κατηγορία της Ε.Π.Σ. Γρεβενών.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Την αγωνιστική περίοδο 2008-2009, στο πρωτάθλημα Α΄Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Γρεβενών η ομάδα, σαν σίφουνας, σαρώνει τους πάντες και τα πάντα και αναδεικνύεται πρωταθλήτρια, παίρνοντας βέβαια και το εισιτήριο για τα σαλόνια της Δ΄Εθνικής. Οι επιδόσεις εξάλλου εντυπωσιακές:

Αγώνες: 24

Νίκες: 24

Τέρματα: 118-9

Πρώτος Σκόρερ: Χρήστος Μπλάντος -41

Βαθμοί: 72

Η φιλοσοφία του ιθύνοντα της ομάδας Νίκου Μπαλοδήμου, είναι γνωστή: Ομάδα βασισμένη μόνο σε παίχτες που αντλούν την καταγωγή τους απ’ τα Γρεβενά, πολλή δουλειά και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Και το κυριότερο, νεαροί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν όρεξη, όνειρα και φιλοδοξίες. Εξάλλου το ράστερ της ομάδος αυτό επιβεβαιώνει:

4 16άρηδες

4 17άρηδες

3 19άρηδες

Ιστορικά η λέξη «ΑΕΡΑΤΑ» προκαλεί ανα­τριχίλα σε κάθε φίλαθλο των Γρεβενών α­φού είναι η γνωστή ιαχή που ακουγόταν στο γήπεδο των Γρεβενών στις αρχές της δεκα­ετίας του 1970, όταν ο Πυρσός μεσουρανούσε στη Β' Εθνική.

Τέλος να προσθέσουμε ότι κατ’ έτος εορ­τάζονται, προς τιμήν του Νίκου Μπαλοδήμου, τα «ΜΠΑΛΟΔΗΜΕΙΑ», συνήθως το μήνα Μάιο. Συμμετέχουν φίλοι, αρχές του τόπου και οι ομάδες του «ΑΡΧΗΓΟΥ».

ΔΙΟΙΚΗΣΗ



Παναγιώτης Αποστολίδης - Εργολάβος / Πρόεδρος

Τσιουμπέρης Μάκης – Εργολάβος /Αντιπρόεδρος
Δημήτριος Ζολώτας – Δ.Υ. / Γενικός Γραμματέας
Κωνσταντίνος Μπουρέλλας - Επαγγελματίας -/Ταμίας
Νίκος Κατσιώνης – Συνταξιούχος/Γενικός Αρχηγός
Κωνσταντίνος Χαστάς – Δ.Υ. / ΄Εφορος
Σάκης Παπανικολάου - Επαγγελματίας / Μέλος
Γεώργιος Γαϊτάνης – Εργολάβος / Μέλος
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς - Πολιτικός μηχανικός / Μέλος
Επαμεινώνδας Τοτίδης - Πολιτικός μηχανικός / Μέλος
Ζησόπουλος Θόδωρος – Δ.Υ. / Δημόσιες Σχέσεις

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Νίκος Μπαλοδήμος – Τοπογράφος Μηχανικός

Β΄ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Δημήτριος Παπαγεωργίου / Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

ΕΔΡΑ: ΔΑΚ Γρεβενών

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ: ΠΟΡΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Το έμψυχο υλικό

1. ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Κυρατζής Σοφοκλής, Τζιόγκου Μάριους

2. ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Καραπάς Νικόλαος, Τάκης Δημήτριος, Κατσαντώνης Μάριος, Κύρκος Ανδρέας, Μπαλοδήμος Χρήστος, Οικονόμου Απόστολος, Παπαηλίας Παναγιώτης, Παπαϊωάννου Χρυσοβαλάντης

3. ΜΕΣΟΙ: Δημόπουλος Ραφαήλ Θεμ., Δημόπουλος Τηλέμαχος, Κουρέλας Νικόλαος, Μπλάντος Γεώργιος του Στ., Μπόζιαρης Κων/νος, Ντεμάι Εσμεράλντ, Χαστάς Βασίλειος, Χαστάς Αθανάσιος, Παπαγιάννης Νικόλαος.

4. ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μπλάντος Γεώργιος του Δ., Μπλάντος Χρήστος

ΠΗΓΗ:

http://aerata.gr/