Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Ορφέας Αιγάλεω

ΟΡΦΕΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
Ο Ορφέας Αιγάλεω είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1968 έπειτα από αναγκαστική συγχώνευση των ομάδων της Ιεράπολης, της Ολυμπιάδας και της Άμυνας, μετά από πρωτοβουλία του τότε δημάρχου της πόλης (διορισμένου από τη δικτατορία των συνταγματαρχών) Ορφέα Τζανετόπουλου.
Ο Ορφέας αγωνίσθηκε αρχικά στα τοπικά πρωταθλήματα Αθηνών.
Την περίοδο 1970-71 κέρδισε μέσω ερασιτεχνικού τουρνουά για πρώτη φορά την άνοδό του στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας (όπου συμμετείχε τη διετία 1971-73), κάτι που επανέλαβε και το 1975 με προπονητή τον παλαιό άσσο του Α.Ο. Αιγάλεω και της ΑΕΚ Σοφοκλή Κουλίδη, σε βάρος της Δάφνης Ερυθρών.
Η δεύτερη διετία του στη Β' Εθνική (1975-77) χαρακτηρίσθηκε από εξαιρετικές εμφανίσεις, ωστόσο η Αιγαλιώτικη ομάδα δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό στο Εθνικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα, όπου έλαβε μέρος τη σεζόν 1977-78.
Γνωστοί ποδοσφαιριστές που αγωνίσθηκαν με τα χρώματα του Ορφέα ήσαν οι Τάκης Ασημακόπουλος (μετέπειτα παίκτης του Απόλλωνα Αθηνών), Βίκτωρ Μητρόπουλος (Αιγάλεω, ΠΑΟ), Χρήστος Θεοφίλης (Αχαρναϊκός), Παναγιώτης Ντουντούμης (Αιγάλεω, ΠΑΣ Γιάννινα), Δημήτρης Μπάρκογλου (Αιγάλεω, Πανελευσινιακός), ο διεθνής Χάρης Κοπιτσής (Αιγάλεω, Πανιώνιος, ΑΕΚ) κ.α.
Το 2007-2008 ο Ορφέας τερμάτισε 11ος στο β’ όμιλο της Γ'κατηγορίας ΕΠΣΑ.
Φέτος συμμετείχε στην Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ & 2ο ΟΜΙΛΟ της ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ.
ΠΗΓΗ:
http://orfeas-egaleo.blogspot.com/