Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Α.Ε.Περάματος Πειραιά

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η Α.Ε.Περάματος ΠΕΙΡΑΙΑ ιδρύθηκε το 1927 από Φαναριώτες πρόσφυγες της Κωνσταντινούπολης.

Έως το 1955 συμμετείχε στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Π. στην δόκιμη κατηγορία όπως προβλέπονταν για τα σωματεία της εποχής.

Από το 1955 έπαιρνε μέρος ανελλειπώς στα τοπικά πρωταθλήματατης Ε.Π.Σ.Π.

Εκείνα τα χρόνια ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα της ομάδας έπαιξαν σε μαγαλύτερες κατηγορίες όπως ο Ζαγκότσης (Α.Ε.Κ.) και Κουτζόγλου (Φίλαθλοι Β’ Εθνική).

Το 1967 το σωματείο διαλύθηκε με δι’αταγμα της δικτατορίας. Η ζωντανή ιστορία του συλλόγου, Νικολέτος Θεόδωρος, κρύβει την σφραγίδα και την σημαία του σωματείου.

Το 1974 η ομάδα επανεγράφεται στα μητρώα της Ε.Π.Ο. με αριθμό 643.

Έκτοτε συμμετέχει ανελλειπώς στα τοπικά πρωταθλήματα του Πειραιά.

Σπουδαιότερη επιτυχία υπήρξε η συμμετοχή στον τελικό κυπέλλου Ε.Π.Σ.Π. το 1983, όντας στην Β΄Τοπική Κατηγορία ηττήθηκε με 1-0 στην παράταση από την Νίκη Ρέντη που έπαιζε στην Δ΄Εθνική.

Σπουδαιότεροι ποδοσφαιριστές μεταξύ άλλων που διακρίθηκαν και έπαιξαν σε ανώτερες κατηγορίες ήταν:

* Παπανικολάου Σαρ. (Β΄ Εθν. Δραπετσώνα)
* Ρώτας Αντ. (Β΄ Εθν. Δραπετσώνα,Προοδευτικη)
* Μπάμπαλης Σταυρος (Γ΄ Εθν. Αίας Σαλαμίνος)
* Μουσούρης Τάσος (Καλλιθέα Β΄ Εθνική)
* Τζιβελέκης Μ. (Προοδευτική, Μανδραϊκός, Α.Ε.Κ., Πανιώνιος, Πανελευσινιακός Α΄Εθνική)

Το 2005 μια νέα γενιά παραγόντων ξεκίνησε μία προσπάθεια να ξεφύγει η ομάδα από τα τοπικά πρωταθλήματα με αποτέλεσμα τον Μάϊο του 2006 να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της στην Α΄ Κατηγορία της Ε.Π.Σ.Πειραιά και να ανέβει πανηγυρικά στο περιφερειακό πρωτάθλημα (Δ΄ Εθνική) όπου βρίσκεται μέχρι τώρα.

Την πρώτη μάλιστα χρονιά, μετά από μια εκπληκτική πορεία για λίγο έλειψε να κάνει έκπληξη όταν τελικά η ομάδα του Αίαντα Σαλαμίνας ανέβηκε στην Γ΄Εθνική αφήνοντας την Α.Ε.Π. στην δεύτερη θέση.

Τον Μάρτιο του 2008 η ομάδα στην δεύτερη συμμετοχή της σε τελικούς της Ε.Π.Σ.Π. ηττήθηκε από τον Σαρωνικό Αίγινας με 2-1.

Η μεγαλύτερη επιτυχία επιτεύχθηκε στις 25 Μαρτίου του 2009 όταν στον τελικό επεκράτησε με 2-0 του συμπολίτη Περαμαϊκού στο γήπεδο του Ιωνικού Νικαίας.

Σήμερα συμμετέχει στον 9ου Ομιλο του Περιφερειακου Πρωταθληματος(Δ ΕΘΝΙΚΗ)
ΠΗΓΗ:
http://www.aep1927.gr/