Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Αθλητικός Σύλλογος Σουρμένων

Ο Αθλητικός Σύλλογος Σουρμένων ιδρύθηκε από τους πρώτους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κατέφθασαν μετά από την Μικρασιατική καταστροφή.

Η ιστορία του Αθλητικού Συλλόγου Σουρμένων άρχισε το 1928, τότε που μια ομάδα πρωτοπόρων φιλάθλων της περιοχής αποφάσισε να αναπτύξει τον αθλητισμό μέσα από το ποδόσφαιρο.


Για τα επόμενα 11 χρόνια ο Σύλλογος λειτουργεί ανεπίσημα και το 1939 κατατίθεται το πρώτο καταστατικό του στην τότε ποδοσφαιρική αρχή της χώρας. Από τότε συμμετέχει ανελλιπώς στους αγώνες πρωταθλημάτων και κυπέλλων που διεξάγονται.


Μεταπολεμικά γίνεται η συγχώνευση με την Αθλητική Ένωση Κομνηνών, τον άλλο ιστορικό τοπικό προσφυγικό Σύλλογο της περιοχής, διατηρώντας τα ίδια σύμβολα καθώς και το όνομα («Αθλητικός Σύλλογος Σουρμένων»), τα οποία παραμένουν αναλλοίωτα μέχρι σήμερα.


Έμβλημα του Αθλητικού Συλλόγου Σουρμένων είναι ο Βυζαντινός Δικέφαλος Αετός, ενώ τα χρώματα της ομάδας είναι το κόκκινο και το μαύρο που αναπαράγουν την ενδυμασία των Ακριτών του Βυζαντίου την εποχή του πολέμου.


Στη νεότερη ιστορία του Συλλόγου οι μεγαλύτερες διακρίσεις είναι η συμμετοχή στην Δ’ Εθνική κατηγορία το 1991, καθώς επίσης και η κατάκτηση του κυπέλλου Ε.Π.Σ.Α. το 1997, η συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου Ε.Π.Σ.Α. το 2004, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητές του Συλλόγου: Βενιαμίν Μ., Πλατινάκης Α., Μπέλλος Θ., Θεμελής Π., Κουμπαρούλης Θ., έχουν μεταγραφεί και αγωνιστεί σε ομάδες Α’ Εθνικής και Εθνικές Ομάδες.

Σήμερα συμμετέχει στο Πρωταθλημα της ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ 1η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ -2ο ΟΜΙΛΟ