Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

δρύθηκε το 1947 στην περιοχή του συνοικισμού Καραμπουρνάκι. Είναι ένας από τους παλιούς συλλόγους της περιοχής που κατόρθωσαν να επιβιώσουν έως σήμερα. Αρχικά ο σύλλογος στόχευε στην ίδρυση τμημάτων ποδοσφαίρου, βόλεϊ, μπάσκετ, κολύμβησης, στίβου και γυμναστικών επιδείξεων. Απ' ότι φαίνεται όμως, το μόνο τμήμα που λειτούργησε τελικά ήταν το ποδοσφαιρικό.
Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή που διοικούσε αρχικά το σύλλογο, είχε πρόεδρο τον Χ. Θεοφανίδη και αντιπρόεδρο τον Δ. Βιρβίλη. Ο Αθλητικός Όμιλος Καραμπουρνάκι «ο Ποσειδών», όπως ήταν το αρχικό του όνομα, ήταν ένα ερασιτεχνικό σωματείο μιας συγκεκριμένης συνοικίας, όπως και αρκετά άλλα που υπήρχαν σε άλλες συνοικίες.
Τα έσοδα προέρχονταν «από εισφορές και δωρεές των μελών», από το χαρτζιλίκι των παικτών και από λαχνούς που είχαν ως συνήθη έπαθλα ψάρια ή ένα τενεκέ λάδι.
Ο σύλλογος χρησιμοποιούσε για γήπεδο το χώρο όπου βρισκόταν η παράγκα - καφενείο του Π. Ιωσηφίδη, πατέρα του Σάββα Ιωσηφίδη, που ήταν παίκτης του Ποσειδώνα. Οι παίκτες μετακίνησαν με τα χέρια τους την παράγκα - καφενείο, σύμφωνα με προφορική μαρτυρία, ώστε να μην εμποδίζει και να μπορέσει ν' ανοίξει ο χώρος της αλάνας και να μετατραπεί σε γήπεδο.
Το 1952 ο σύλλογος διαλύεται προσωρινά. Κύρια αιτία η στράτευση πολλών παικτών του, ενώ άλλοι μετεγγράφτηκαν στον Π.Α.Ο.Κ. Πέντε χρόνια αργότερα, το 1957, ο σύλλογος επανιδρύεται από τους Παναγιώτη Χατζηνικολάου και Πέτρο Μελιδώνη.

ΠΗΓΗ: http://www.poseidonas.gr