Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

ΑΙΓΙΝΑΚΟΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ο Γ.Α.Σ. Αιγινιακός ιδρύθηκε το 1972. Προήλθε από την συγχώνευση δύο ομάδων του Αιγινίου του Εθνικού και του Διγενή.
Την περιόδο 1975 – 76 έφτασε μια ανάσα από τη Β’ Εθνική, αφού στο ειδικό πρωτάθλημα (έπαιρναν μέρος οι πρωταθλήτριες ομάδες από 4 νομούς) είχε εκπληκτική πορεία, αλλά στο κρίσιμο αγώνα στο Αιγίνιο με την Νίκη Πολυγύρου έχασε 0-2 και ταυτόχρονα το εισιτήριο για την Β’ Εθνική.
Τη σαιζόν 1977 – 78 κατέλαβε την 4η θέση στο πρωτάθλημα της Εθν. ερασιτεχνικής (σημερινή μορφή της Γ’ Εθνικής), άλλη μια σπουδαία επιτυχία.
Τη χρονιά 1986 – 87 ανέρχεται στη Δ’ Εθνική, αφού στα μπαράζ με την Πετρούσα Δράμας επικράτησε, μάλιστα έμεινε στην ιστορία η μεγάλη Αιγινιώτικη εκστρατεία των 1500 και πλέον φιλάθλων.
Την περίοδο 1987 – 88 καταφέρνει να παραμείνει στη Δ’ Εθνική (έμειναν μόνο 6 ομάδες από κάθε όμιλο, κερδίζοντας την Τριανδρία στο Πολύκαστρο σε αγώνα μπαράζ.
Την επόμενη σαιζόν μετά από εξαιρετική παρουσία ανεβαίνει στη Γ’ εθνική (1989), περνώντας το «κατώφλι» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μια μεγάλη διάκριση ίσως μεγαλύτερη στην ιστορία του συλλόγου.
Τα τελευταία 3 χρόνια αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ε.Π.Σ., όπου διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Συνολικά σε εθνικά πρωταθλήματα έχει συμμετάσχει 11 φορές (2 στην εθν. ερασιτεχνική, 8 στη Δ’ Εθνική και 1 στη Γ’ εθνική).
Χρώματα της ομάδας είναι τα κυανόλευκα.
Έχει έδρα το Δημοτικό Στάδιο Αιγινίου που διαθέτει χορτοτάπητα, κερκίδα 1000 θεατών και προβολείς.