Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010

ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΑΔΩΝ - ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΙΩΝ ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΑΔΩΝ - ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΙΩΝ ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ
http://www.arionsoccer.gr

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΤΟ ΕΤΟΣ 1928 ΜΕ ΑΡΧΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΑΡΙΩΝ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΗ ΑΡΙΩΝ ΑΑΠΟ ΤΗ ΜΥΘΗΜΝΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ.

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟ ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΜΑΡΤΗ ΤΟΥ 1944 ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ 18 ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ 6 ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1944 ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ 14 ΘΕΣΗ.


Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΙΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΦΙΛΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΔΑΜΑΓΗΤΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ( ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΣΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1947 ), ΠΑΣΤΕΛΑΚΟΣ, ΑΡΚΟΥΔΗΣ, ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΥΝΕΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΟΥΒΑΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΓ.ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΩΣ ΤΙΤΛΟ "ΑΡΙΩΝ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΑΓ.ΑΡΤΕΜΙΟΥ" ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΩΣ ΤΟ 1967.


ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 1945 - 46 ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 12 ΟΜΑΔΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ: ΠΑΟ ,ΑΕΚ, ΦΩΣΤΗΡΑΣ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΓΡΑΤΙ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ Α ΚΑΙ Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.


ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΗΡΞΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 50 ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΛΟΓΩ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΩΣ ΑΡΙΩΝ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΓ.ΑΡΤΕΜΙΟΥ. ( ΕΠΟΧΗ ΧΟΥΝΤΑΣ ).


ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΩΝΑ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟΥ 50 ΚΑΙ 60 ΟΠΩΣ ΟΙ ΛΑΚΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΠΕΡΓΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΑΚΑΜΙΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ( ΤΣΕΤΣΕΣ ), ΑΝΑΝΙΔΗΣ, ΓΙΑΤΡΑΣ, ΚΡΟΥΣΚΑΣ, ΜΕΜΟΣ, ΚΡΙΘΑΡΗΣ, ΣΑΒΒΙΔΗΣ, ΜΑΥΡΙΔΗΣ.


ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ -Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ -3ος ΟΜΙΛΟΣ

ΠΗΓΗ : http://www.arionsoccer.gr