Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

 

ΦΟΙΝΙΞ ΠΑΠΑΓΟΥ


Ο Φοίνικας Παπάγου ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1989 σαν μια αυθόρμητη προσπάθεια αποφοίτων 89 του Λυκείου Παπάγου να διατηρήσουν επαφή με τους φίλους τους μέσω την κοινής τους αγάπης... της μπάλας.
Απ' το Πάρκο της Αργυροκάστρου στην άνω Ζώνη Παπάγου, με τα βουναλάκια, τα δένδρίλια και τα ποτιστήρια, η παρέα αυτή με την προσθήκη νεώτερων συμμαθητών αναζήτησε μια πιο επίσημη μορφή διαλέγοντας όνομα "ΦΟΙΝΙΞ" και χρώμα "ΜΠΛΕ ΜΑΥΡΟ".
Μετά απο 1 χρόνο, με επίσημες πλέον εμφανίσεις, και έδρα αρχικά το νέο στάδιο Χολαργού και κατόπιν την ιστορική Σωτηρία, η ομάδα έδεσε και βάδιζε από νίκη σε νίκη με αντιπάλους όπως ο Θωμάς, οι Μπέμπηδες, Νέα Σμύρνη, Ηλεκτρολόγοι ΕΜΠ, και συγκλόνιζε με τις τιτανομαχίες με τον Κόσμο.
Οι μεταγραφές των άπειρων αλλά πολλα υποσχόμενων αφων Αναγνωστόπουλων και Παρισινού έδειξε την ικανότητα της διοίκησης να προβλέπει το μέλλον.
Το 1992 η ομάδα κάνει το μεγάλο άλμα και παίζει για 2,5 χρόνια στο τουρνουά του Αγίου Ανδρεα. Σε εκπληκτικο περιβάλλον και σε χλοοτάπητα πια, η ομαδα με την είσοδο των Λύσανδρου Σαρρή, Μάνου Παρούση, Παναγιώτη Μούργου και πολλών άλλων, φτάνει να παίζει εκπληκτικό ποδόσφαιρο και κατακτά την 2η θέση του ΜΗΝΙΑΛ, πρακτικά με την αποβολή του Χαλανδριού λόγω επεισοδίων.
Ανεπαναληπτες μάχες με το Ζούμπερι, την Αγ. Παρασκευή και το Χαλάνδρι. Εδώ η ομάδα θα πάρει και το προσωνύμιο ΓΙΑΤΡΟΙ.
Απ' το 1995 και μετα η ομάδα περνάει κρίση καθώς πολλά μέλη της στρατεύονται ή ψάχνουν καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Κατά συνέπεια και ακολουθόντας την νέα μόδα ο Φοίνικας αποφασίζει να κατακτήσει το νέο σπορ του μουντιαλίτο/ ποδοσφαίρου σάλας.
Απο το 2000 και μετά, καθώς τα παλιά μέλη επιστρέφουν, η ομάδα ξαναγυρνά στις επιτυχίες με πολλούς τελικούς και 3 τίτλους. Όλα αυτά τα χρόνια η συμμετοχή του ΦΟΙΝΙΚΑ σε δύο παράλληλα πρωταθλήματα ανα τη Βορειοανατολική Αττική ειναι συνεχής
Το 2003 ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ κάνει την μεγάλη υπέρβαση και φέρνει τον 1ο αλλοδαπό και έγχρωμο παίκτη της ιστορίας του, τον 20χρονο ΟΒΟΔΟ απ' την μακρινή Νιγηρία.
To 2004 o ΦΟΙΝΙΚΑΣ χάνει τον νιγηριανό άσσο καθώς αυτός εξαφανίζεται μπλεγμένος σε κυκλώματα manager και λαθρεμπόρων μουσικής. Παρόλα αυτά ο Φοίνικας κατάκτα επιτέλους το πρωτάθλημα που άξιζε στο Βαζέχα (στον 3ο μετά από 2 χαμένους τελικούς)
Το 2005 τα πουλιά δοκιμάζουν την τύχη τους στο 8χ8 με την προσθήκη του Παύλου Γεωργιλά και την επάνοδο του Λύσανδρου Σαρρή. Τελειώνουν την κανονική σεζόν πρώτοι με εκπληκτικές εμφανίσεις (ίσως η καλίτερη μπάλα μετά τον Αγ.Ανδρέα) αλλά στα play off αποδεκατισμένοι από τραυματισμούς (οριστική αποχώριση Μπάσιου, τραυματισμοί Καλύβα, Σαρρή) και τη μετακίνηση Γεωργιλά στον Αργοστολιακό, χάνουν απ' τους Αστυνόμους σ' ένα ματς που δεν θέλει να θυμάται κανείς.
Η σεζόν 2005-2006 περνά δύσκολα, καθώς η ανανέωση είναι επιτακτική (αποχώριση και Καλύβα για Kuweit, μη μπορώντας να αρνηθεί τα πετροδολάρια). Η χρονία τελείωνει με πόνο καθώς ένα απ' τα ιδρυτικά στελέχη Χ.Κόκιος απειλείται με διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων μετά από συνεχής τραυματισμούς.
To 2006-2007 όμως οι ΦΟΙΝΙΚΕΣ δικαιώνουν το όνομα τους. Αναγεννώνται απ' τις τέφρες του. Η διοίκηση φέρνει 2 εκπληκτικούς τερματοφύλακες τον έμπειρο Γιώργο (Τσακανίκα) και τον φέρελπη Πάνο Κονδύλη (γεν.1991). Καθιερώνεται ο Μιχάλης Κυρήκος και επιστρέφει ο Τσοχαλής. Ο Κόκιος μετατοπίζεται σε παίκτης προπονητής και διαψεύδει τους γιατρούς επιστρέφοντας σιγά σιγά στα γήπεδα! Νέες λαμπρές σελίδες στην ιστορία του Φοίνικα προμηνύονται!

Διοίκηση

Επίτιμος Πρόεδρος Θεοφάνης Τίγκας
Ιδρυτικά Μέλη Χρήστος Κόκιος

Δημήτρης Καλογερόπουλος

Κώστας Καλύβας

Δημήτρης Γιαννόπουλος

Ανδρέας Γιαννόπουλος

 ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΣΤΕΛΙΟΣ - ΙΛΙΟΝ