Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΕΩΝ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

www.olympiakosnl.blogspot.com

 Η νεότερη ιστορία των Νέων Λιοσίων του σημερινού Ιλίου είναι ταυτισμένη με την ιστορία του Ολυμπιακού Ν.Λιοσίων. Σε προηγούμενες εποχές που η πόλη μας δεν ήταν όπως η σημερινή ,ο Ολυμπιακός Ν.Λιοσίων την έκανε γνωστή σε όλη την Ελλάδα.
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1952 από μια παρέα συνδημοτών μας.
Πρώτος Πρόεδρος υπήρξε ο Ν.Σκαρπέλης και έκτοτε πέρασαν πολλοί Πρόεδροι με μεγάλη οικονομική συνεισφορά ,όπως ο Κώστας Λιόσης ,ο Βασίλης Λιόσης,ο Γιάννης Πελεκούδας, ο Θεοδώνης ,ο Οικονομόπουλος, ο Τσίγκος και οι πιο πρόσφατοι κ.κ. Β. Παπαδάκης ,ο Τ. Μαρσώνης ,ο Μανωλίτσης ,ο Β. Αλατάς ,ο Γ. Πολίτης ,ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος και ο σημερινός πρόεδρος μας ο Ζαχαρίας Χατζής . ΄Ολοι εκτός της οικονομικής βοήθειας που προσέφεραν κατέθεσαν τη ψυχή τους και ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους, γι ΄ αυτό ο σύλλογος άντεξε και αντέχει όλα αυτά τα χρόνια.
Μεγάλη δύναμη της ομάδας αποτελεί ο κόσμος της ,ο οποίος είναι πάντα κοντά και συμπαραστέκεται με όλες του τις δυνάμεις.
Η δεκαετία 70-80 είναι η πιο λαμπρή στην ιστορία της ομάδας αφού αγωνίστηκε στη Β΄ Εθνική κατηγορία και έγινε γνωστή στο πανελλήνιο.
Ιστορικοί έχουν μείνει οι αγώνες για το κύπελλο Ελλάδας με ομάδες ,όπως η ΑΕΚ, ο Πανιώνιος ,ο Εθνικός ,ο Ηρακλής κ.α. Μεγάλα ποδοσφαιρικά ονόματα της εποχής εκείνης πέρασαν από την ομάδα ,όπως ο Ν.Σιδέρης, ο Μ.Τούντας, ο Τ. Χατζηιωαννίδης, ο Σιαβάλας, ο Νικολαίδης, ο Γ.Γκαιτατζής. Με χρυσά γράμματα έχουν γραφτεί στο πάνθεον της ομάδας οι ποδοσφαιριστές Κορνηλάκης, Καραγιώργος, Κουντουργιώτης, Αλαφογιάννης, Μελέτης, Μπερτζελέτος, Αντζουλάτος, Παιπέτης, Σκαφίδας, Μασκαλέρης, Μπότης, Κωνσταντινίδης, Αραπίνης, Κωνσταντόπουλος.
Την εποχή εκείνη ανακυρήσεται επίτιμος πρόεδρος ο αείμνηστος Ν.Γουλανδρής ,προσωπικός φίλος του αείμνηστου παράγοντα της ομάδας Μηνά Νικολάτου, με πολύ πλούσια προσφορά στο σύλλογο.
Τελευταία χρονιά στη Β΄ Εθνική ήταν η περίοδος 80-81 . Από εκεί και μετά ο σύλλογος αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Αθήνας με εξαίρεση την περίοδο 91-92 και 94-95 όπου αγωνίζεται στη Δ΄Εθνική . Τα τελευταία 12 χρόνια αποτελούν τα πέτρινα χρόνια του συλλόγου, με μόνιμη παρουσία στο τοπικό πρωτάθλημα.
Το 2006 αναλαμβάνει την ομάδα ο επιχειρηματίας Ζαχαρίας Χατζής, ένας φίλος και οπαδός της ομάδας από παλιά, ο οποίος υπόσχεται να την αναγεννήσει.
Από τη θέση του Προέδρου, μαζί με τους συνεργάτες του, οργανώνει, επενδύει μα πάνω απ΄όλα προσδίδει στην ομάδα οικονομική άνεση, κύρος και αξιοπιστία.
Ένα χρόνο μετά η αναγέννηση της ομάδας είναι γεγονός. Κατακτά το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας πανηγυρικά, και ανεβαίνει στο περιφερειακό προσδοκώντας ένα καλύτερο μέλλον.


ΥΜΝΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΝΕΩΝ ΛΙΟΣΙΩΝ

Ο ρκιζομαι
Λ ογω τιμης
Υ περηφανα
Μ προς να στεκω
Π αντα να σ αγαπω
Ι κανα να σε φιλω
Α πο καθε κακο
Κ ι οταν ακομη
Ο εχθρος ζυγωσει
Σ ωστος βραχος

Ν α στησω τα στηθια
Ε μπρος απο σενα
Ω ραια να νοιωθω
Ν α γινω θυσια

Λ ιονταρισια εχω
Ι δανικα για σενα
Ο ρκο σου κανω
Σ ε θελω πρωτο
Ι σως σημαινει
Ω ρα μεγαλη
Ν α βγεις νικητης

ΣΤΙΧΟΙ  ΠΑΤΣΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ