Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΔΟΞΑ ΑΡΤΑΣ


ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΑΔΩΝ - ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΟΞΑΣ ΑΡΤΑΣ

http://www.doxaartas.gr/

Ήταν η εποχή που η περιοχή της ΓΟΥΡΝΑΣ άρχισε να δέχεται την εσωτερική μετανάστευση από τα ορεινά της ΑΡΤΑΣ. Φτωχογειτονιά, χωρίς υποδομή, με άρνηση του κατεστημένου για αναγνώριση, που κάθε εργαζόμενος προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβιώσει και να ζήσει την οικογένεια του. Μέσα στην μιζέρια της εποχής δεν υπήρχε χρόνος σκέψης για αθλητισμό και αναψυχή. Μόνη διέξοδος των παιδιών της εποχής οι αλάνες, που άφηνε το ποτάμι στη σημερινή θέση του γηπέδου, για να παίζουν μπάλα και να κάνουν μπάνιο στο ποτάμι.


Δινόταν ομηρικές μάχες μεταξύ τους, για το γόητρο της γειτονιάς και μετά την μπάλα ξεκούραση στα ίσκια της όχθης του ποταμού.
Εκεί δεν θα διστάσουν να βαφτίσουν την ομάδα τους "Δ.Ο.Ξ.Α.", που σημαίνει "Διεθνή Οργάνωση Ξυπόλητης Αρίδας".
Πικρό χιούμορ συνδεδεμένο με την αγωνία αυτών των παιδιών για αναγνώριση επίσημα της ομάδος της γειτονιάς.


Ομως στην περιοχή της φτωχογειτονιάς δεν υπήρχε καιρός για τέτοιες ασχολίες. Πολλά παιδιά πηγαίνουν στα γύρω χωριά να παίζουν, η " ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ '\ το μητροπολιτικό σωματείο της ΑΡΤΑΣ, δεν είναι και τόσο φιλόξενη, οι παράγοντες της εποχής δεν το βλέπουν σωστά.




Τα παιδιά μεγάλωσαν, μπήκαν στη ζωή και έτσι στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις δεν άργησαν να υλοποιήσουν το παιδικό τους όνειρο αναγνωρίζοντας την ομάδα τη σημερινή "ΔΟΞΑ" στις 15 Ιουνίου 1981. Πρωτεργάτες στην προσπάθεια για την ίδρυση και την αναγνώριση, τρεις παιδικοί φίλοι και ποδοσφαιριστές που γύρω τους κτίστηκε η πρώτη ομάδα: Φώτης Ρίζος -Δημήτριος Μπληγιάννος - Θεόφιλος Παπαποστόλης. Συζητήσεις επί συζητήσεων, βραδιές ολόκληρες στο πατάρι του Καφενείου του Θανάση Γιώτη "Η ΔΟΞΑ" προκειμένου να αποφασισθούν οι λεπτομέρειες για το όνομα και την αναγνώριση της ομάδος. Η προσπάθεια στηρίχθηκε στις προσφορές των ιδρυτικών μελών και των ανωνύμων φιλάθλων της περιοχής.


Στα 29 χρόνια της Ιστορίας της η "ΔΟΞΑ" μπορεί να μην έχει να παρουσιάσει πολλές κατακτήσεις πρωταθλημάτων και κυπέλλων. Μια κατάκτηση πρωταθλήματος το 1987 - 88 χάνοντας την άνοδο στη Δ' ΕΘΝΙΚΗ στα μπαράζ από "ΤΗΛΥΚΡΑΤΗ" και "ΘΕΣΠΡΩΤΟ" και δύο κατακτήσεις κυπέλλου ερασιτεχνών ΕΠΣ Άρτας το 1989 - 90 και 1992 - 93 χωρίς να προχωρήσει πιο πέρα στο θεσμό.


Ήταν όμως κάθε χρόνο πρωταγωνίστρια στα τοπικά πρωταθλήματα, με γερές βάσεις στα παιδικά τμήματα, με γνώμονα πάντα τον υγιή ανταγωνισμό, την αγάπη για την φανέλα, τα ιδανικά και τα όνειρα. Αυτά πρέπει να κρατηθούν ακριβή κληρονομιά από την σημερινή γενιά και τις επόμενες.


Η "ΔΟΞΑ" συνεχίζει και θα συνεχίσει στο μέλλον για την εκπλήρωση των ιδανικών της γενιάς του '81. Για μια "ΔΟΞΑ" ξακουστή που το όνομα της θα βρίσκεται πάντα σε περίοπτη θέση στα αθλητικά δρώμενα της ΑΡΤΑΣ.


ΠΗΓΗ:
http://www.doxaartas.gr/