Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΟ ΡΟΥΦ - ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΑΟ ΡΟΥΦ

1946  Μια ομάδα νεαρών μαθητών αποτέλεσαν τον πυρήνα να ιδρυθεί μια ανεξάρτητη ποδοσφαιρική ομάδα στη περιοχή του Ρουφ, που την ονόμασαν ‘ΑΣΤΗΡ’ ΡΟΥΦ.
Στην ομάδα εκείνη συμμετείχαν οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος (σημερινοί Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός).  Επίσης στην ομάδα του ΡΟΥΦ πρωτόπαιξε μπάλα και ο πολύ γνωστός μας μουσικοσυνθέτης και στιχουργός Παπαδόπουλος Λευτέρης, ενώ και ο Στρατηγός Δαβάκης Μιχάλης αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής στην ομάδα.
1947 η ομάδα αναγνωρίζεται επίσημα, αφού αγωνίστηκε στη δόκιμη κατηγορία και διακρίθηκε για το πάθος και την αγωνιστικότητα της.
1948 μετονομάζεται σε ‘Ένωση ΡΟΥΦ’
1950 αλλάζει όνομα σε Π.Α.Ο.-ΡΟΥΦ 
1955-1956 προπονητής της ομάδας είναι το μετέπειτα μεγάλο όνομα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και του Παναθηναϊκού, Γαβρίλος Γαζής.
1961-1962 Πρωταθλητής Α2 Αθηνών.
1968 αλλάζει όνομα σε Α.Π.Ο.-ΡΟΥΦ
1969-1970 Υπερπρωταθλητής Β’ Κατηγορίας Αθηνών.
30-1-1970 αφήνει την Ελλάδα άφωνη που μια ομάδα Β’ Κατ. Αθηνών απέκλεισε από το Κύπελλο την ομάδα της Προοδευτικής που ήταν στην Α’ Εθνική.
1970-1971 Υπερπρωταθλητής Α’ Κατηγορίας Αθηνών.
Συμμετέχει στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα με τις ομάδες: Ηλυσιακός – Απόλλων Μυτιλήνης – Σαρωνικός Αιγίνης. Ανακυρήσσεται Πρωταθλητής και ανέρχεται στην Β’ Εθνική.
1971-1972 διεκδίκησε την άνοδο στην Α’ Εθνική έως την τελευταία Αγωνιστική. Ανέβηκε ο Ατρόμητος Αθηνών τον επόμενο χρόνο.
1972-1973 διεκδίκησε επίσης την άνοδο στην Α’ Εθνική. Ανέβηκε ο Απόλλων Αθηνών.
Έχει να παρουσιάσει πλούσια δράση και γρήγορα η ομάδα γίνεται γνωστή ανά το πανελλήνιο με αποκορύφωμα την περίοδο 1969-1973 όπου στην Β’ κατηγορία Αθηνών με προπονητή και παίκτη τον Στέργιο Στεργίου και με ποδοσφαιριστές αξίας όπως οι: Γεωργόπουλος, Ασημακόπουλος, Ευαγγελίδης, Δεκαβάλας, Στίγκας, Σιατούνης, Νάκας, Αποστολάκος, Καρανικόλας, Ιωακείμ, Βασιλάτος, κτλ, αναδεικνύεται Υπερπρωταθλητής.  Το 1970-1971 αναλαμβάνει προπονητής ο μετέπειτα γνωστός Νίκος Αλέφαντος και με την προσθήκη παικτών όπως των Λίβα, Σπιρούνη, Δημαδάμα, Σόλια και Ελευθεριάδη η ομάδα ανέρχεται πανηγυρικά στη Β’ Εθνική κατηγορία. Αργότερα με την προσθήκη και των Γκότση, Καραθανάση, Τσίφτη, Χατζηπροδρόμου, Τεννέ (προπονητή του Α.Ο. Κέρκυρας), Κουλούκη, Ντουνιά, Κατσούρη και Λιόλιου κάνει έντονη την παρουσία της και διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο στην Α’ Εθνική κατηγορία για 2 συνεχόμενες χρονιές.
Πάντα κοντά στο Σύλλογο ήταν οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι (Παύλος, Θανάσης και Κώστας) όπου το 1972 ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν Πρόεδρος της ομάδας για ένα μεγάλο διάστημα.
Το βασικό χαρακτηριστικό της ομάδας είναι ότι, από την ημέρα της ίδρυσης της έχει καθιερωθεί στη κοινή φίλαθλη γνώμη για την δυναμική που έχει ως ομάδα, τόσο των ποδ/στών όσο και των πολυπληθών της φιλάθλων που την ακολουθούν πιστά όπου κι αν αγωνίζεται
1975 στέφτηκε Κυπελλούχος Ερασιτεχνών Αθηνών, κερδίζοντας στον τελικό την Καλλιθέα με σκορ 3-2 και έφτασε μετά από λαμπρή πορεία πανελλαδικά στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που έγινε στη Λαμία στις 16-6-1976 με την ομάδα της Νίκης Βόλου.
1987 αλλάζει ξανά ονομασία σε Π.Α.Ο.-ΡΟΥΦ που παραμένει ως και σήμερα.
1995-1996 Πρωταθλητής στη Β’ κατηγορία Αθηνών.
14-3-2002 στέφτηκε Κυπελλούχος Ερασιτεχνών Αθηνών κερδίζοντας στον Τελικό την ομάδα του Θρασύβουλου Φυλής που ήταν στην πιο πάνω κατηγορία με σκορ 1-0.
3-6-2002 σε αγώνα μπαράζ συνέτριψε την Αθηναίδα με σκορ 4-1 και ανέρχεται στην Δ’ Εθνική, όπου για πολλά χρόνια έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
2008 - 2009 μετά από ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, που κρίνεται κυριολεκτικά την τελευταία αγωνιστική ο Π.Α.Ο.-ΡΟΥΦ αναδεικνύεται πρωταθλητής του 8ου ομίλου και επανέρχεται μετά από πολλά χρόνια στις επαγγελματικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου. Το όνειρο τόσων χρόνων για άνοδο στη Γ' Εθνική κατηγορία παίρνει σάρκα.
2009 - 2010 η ομάδα αγωνίζεται και πάλι στις μεγάλες κατηγορίες με ένα νέο όνειρο να δημιουργείται. Το επόμενο βήμα....
Διατηρεί τμήματα υποδομών, που διακρίνονται σε όλες τις διοργανώσεις όπου λαμβάνουν μέρος.
Επίσης είναι μια από τις λίγες ομάδες, που έχει εκδώσει βιβλίο με την αναλυτική Ιστορία του Συλλόγου. Έχει αναδείξει τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών σε Εθνικές και μη Κατηγορίες, τον Ιωάννη Γεωργόπουλο. Διαθέτει ιδιόκτητα γραφεία, γυμναστήριο και αίθουσα αναμονής, ενώ σαν έδρα έχει το Δημοτικό Στάδιο του Ρουφ.
Τέλος, αναφέρουμε και μερικά ονόματα γνωστών ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί στην ομάδα μας: Στεργίου Στέργιος (Ολυμπιακός Πειραιώς, Παναιγειάλιος, Ιωνικός Νικαίας), Γεωργόπουλος Ιωάννης (Απόλλωνας Αθηνών), Ρεμούνδος Αθανάσιος (Εθνικός Πειραιώς, Εθνική Ελπίδων), Βάγγης Θέμης (Παναθηναϊκός, Άρης Θεσ/νίκης), Λίβας Παναγιώτης (Α.Ο. Χαλκίδας, Εθνική Ελλάδας), Κανδίας Βασίλης (Φωστήρας Αθηνών Α’ Εθνική), Λάμπρου Γεώργιος (Ιωνικός Νικαίας Α’ Εθνική) και άλλοι πολλοί!

 ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΣΤΕΛΙΟΣ - ΙΛΙΟΝ