Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Α. Ο. Ανθούπολης Περιστερίου

  
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ

Η ιστορία της ομάδας είναι βαθιά συνδεδεμένη με την συνοικία της Ανθούπολης.
Η Ανθούπολη προσαρτήθηκε διοικητικά στο Περιστέρι, από τα Λιόσια,στα 1949.
Εργατική συνοικία η Ανθούπολη-όπως και το Περιστέρι άλλωστε - κατοικήθηκε μαζικά κυρίως την μετεμφυλιακή περίοδο, από ανθρώπους που έψαχναν καλύτερες ημέρες από την ερημιά της ελληνικής υπαίθρου.
Το ποδόσφαιρο και τότε αποτέλεσε σημαντική διέξοδο στα κοινωνικά προβλήματα της εποχής...
Αλάνες μπόλικες και το τόπι εύκολο από τα κουρέλια ενός πεταμένου ρούχου...
Η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα της εποχής είναι η Ολυμπιάδα Ανθούπολης, η οποία φαίνεται να δραστηριοποιείται μέχρι το 1949.
Το 1950 ιδρύεται ο Ολυμπιακός Ανθούπολης, ο οποίος μετά από δύο χρόνια, στα 1952, εμφανίζεται ο βασικός ανταγωνιστής της Εποχής-ο περίφημος Π.Ο.Α - ποδοσφαιρικός όμιλος Ανθούπολης, με γήπεδο την πλατεία όπου κάνουν στάση τα λεωφορεία σήμερα...
Άλλα γήπεδα της Εποχής, είναι το Μαχαραγιά, και εκεί που κάποτε ήταν ο θερινός κινηματογράφος Ντιάνα...
Τη δεκαετία του 1960, ο Π.Ο.Α γίνεται το πρώτο σωματείο με καταστατικό, ενώ σταδιακά σωματεία όπως η ΔΟΞΑ Ανθούπολης και η ΔΥΝΑΜΗ πέφτουν στην αφάνεια...
Το 1963 ιδρύεται η ΑΣΤΡΑΠΗ, η οποία γίνεται μέλος της Ε.Π.Σ. Αθηνών, ενώ στα 1972 μετονομάζεται σε Α.Ο. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ όπως είναι μέχρι σήμερα το όνομα της.
  • Η Ιστορία όμως έχει συνέχεια...


    Ο Α.Ο. Ανθούπολη είναι το πρώτο ποδοσφαιρικό σωματείο το οποίο ιδρύει ακαδημία ποδοσφαίρου στην Αττική, η οποία είναι και ο πυρήνας της δράσης της ομάδας, με πάμπολλες διακρίσεις,αλλά και κοινωνική προσφορά στα δρώμενα της συνοικίας, δίνοντας σημαντικές λύσεις στα αδιέξοδα της νεολαίας σήμερα...
    Έχει δύο τμήματα:Το τμήμα του ποδοσφαίρου και το τμήμα του πίνγκ-πόνγκ.



  • Σκοπός του Α.Ο. Ανθούπολης

    Ο Α.Ο Ανθούπολης αποτελεί στέγη αθλητισμού και πολιτισμού στην οποία περνούν πολλές ώρες της ζωής τους τα παιδιά της περιοχής.
    Σκοπός του είναι η καλλιέργεια και η αξιοποίηση του ταλέντου των παιδιών στο ποδόσφαιρο οργανωμένα και προγραμματισμένα έτσι ώστε η απόδοσή τους να φτάσει σε υψηλά επίπεδα και να έχει μεγάλη διάρκεια.
    Αναλυτικότερα:

    • Να στελεχώσουν το αντρικό τμήμα του Αθλητικού Ομίλου Ανθούπολης και να το οδηγήσουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες.
    • Να μεταγραφούν σε μεγάλους συλλόγους.

    Βέβαια στην παραπάνω διαδικασία συμπεριλαμβάνεται και ο κοινωνικός ρόλος του σωματείου στον οποίο δίδεται εξίσου σημαντική βαρύτητα.
    Η συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα, η αυτοπειθαρχία, η θέληση,η υπευθυνότητα, η υπομονή,η επιμονή, το θάρρος, ο αυτοσεβασμός, ο σεβασμός του αντιπάλου, η μετριοφροσύνη, κ.α είναι μερικές από τις αρχές που καλλιεργεί.
    Ο σύλλογος δέχεται στα τμήματά του όλα τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Μαθαίνουν σωστά το ποδόσφαιρο, ζώντας σε ένα περιβάλλον με αρχές και κανόνες κατάλληλο ώστε να δημιουργηθούν άτομα με ισχυρή προσωπικότητα Ενδιαφέρεται για την πρόοδο των αθλητών του στο σχολείο και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα. Παράλληλα τα απομακρύνει από τα αρνητικά φαινόμενα της εποχής μας όπως: κάπνισμα, αλκοόλ, ναρκωτικά, κ.α.
    Η σημασία που δίνει ο σύλλογος στις ακαδημίες του είναι πολύ μεγάλη. Η αγάπη για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα για το ποδόσφαιρο θα έρθει αν οι νέες γενιές των παιδιών εκπαιδευτούν κατάλληλα από ανθρώπους γνώστες του αντικειμένου τους. Για το λόγο αυτό η προπόνηση των αθλητών είναι σχεδιασμένη και προγραμματισμένη ανάλογα με την ηλικία τους και τις δυνατότητές τους. Η προσπάθεια είναι μακρόχρονη και χρειάζεται υπομονή.
    Αξίζει όμως τον κόπο να ασχολείται κάποιος με την εκμάθηση του ποδοσφαίρου στα παιδιά και την καλλιέργεια της προσωπικότητάς τους για αυτό και οι άνθρωποι του Συλλόγου εργάζονται ατελείωτες ώρες ώστε να δουν τις προσπάθειες τους να ευοδώνονται.



  • Η οργάνωση του Α.Ο. Ανθούπολης

    Ο Α.Ο. Ανθούπολης λειτουργεί υποδειγματικά με κατανεμημένους ρόλους και αρμοδιότητες για αυτό και η πρόοδό του στην πορεία του χρόνου είναι συνεχής και ανοδική. Οι άνθρωποι που συνδραμούν την προσπάθειά του είναι άνθρωποι με αγάπη για τον αθλητισμό και ειδικότερα για τα αθλήματα του ποδοσφαίρου και του πινγκ-πονγκ.
    Διοικείται σύμφωνα με το καταστατικό του από διοικητικό συμβούλιο το οποίο αποτελείτε απο έντεκα άτομα με επικεφαλής τον Πρόεδρό του. Κάθε δύο έτη με ψηφοφορία των μελών που εκλέγεται το Δ.Σ.
    Στελεχώνεται επίσης:

    • Από τον τεχνικό διευθυντή ο οποίος είναι υπεύθυνος του προπονητικού σχεδιασμού και της λειτουργίας της ακαδημίας. Η προπόνηση είναι οργανωμένη και βασισμένη στην ηλικία και στα ψυχοκινητικά χαρακτηριστικά των αθλητών. Έχει ποικιλία και δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές να παρουσιάζουν τις πτυχές του ταλέντου τους.
    • Από έντεκα προπονητές-παιδαγωγούς οι οποίοι έχουν άριστη γνώση του παιδικού ποδοσφαίρου. Μαθαίνουν στους μικρούς θεατές τα μυστικά της μπάλας και συμμετέχουν αποφασιστικά στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.
    • Από τους εφόρους των τμημάτων που συμβάλλουν με το ρόλο τους εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων.
    Συνεργάζεται ακόμη με αθλητίατρο, εργοφυσιολόγο, φυσιοθεραπευτή και διατροφολόγος, ειδικότητες χρήσιμες στο έργο του συλλόγου.
    Στον Α.Ο. Ανθούπολης μαθαίνουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου πάνω από διακόσιοι αθλητές οι οποίοι στελεχώνουν τα παρακάτω τμήματα:
    Αντρικό, εφηβικό, παιδικό, παμπαιδικό, τζούνιορ, προ τζούνιορ, τερματοφυλάκων.
    Η ηλικία των παιδιών που συμμετέχουν στις προπονήσεις ξεκινά από τα πέντε έτη.



  • Άλλες Δραστηριότητες του Α.Ο. Ανθούπολης

    Από αρχείο ΑΟ 
ΑνθούποληςΟι άνθρωποι του Α.Ο. Ανθούπολης πιστεύουν πως το ποδόσφαιρο έχει τεράστια δυναμική για αυτό εκτός από τη συμβολή τους τους στα αθλητικά δρώμενα συμμετέχουν στην κοινωνική αναβάθμιση της περιοχής και διοργανώνουν:
    • Εκπαιδευτικές συναντήσεις αθλητών
    • Eπιμορφωτικές ημερίδες γονέων
    • Eκδρομές με πολιτιστικούς και αθλητικούς στόχους
    • Eτήσιο χορό, στον οποίο βραβεύονται παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της καθώς και άτομα που έχουν προσφέρει σημαντικό έργο στον αθλητισμό
    • Kοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του συλλόγου όπου βραβεύονται οι πρωταθλήτριες ομάδες και πολλοί αθλητές του συλλόγου για την εργατικότητά τους, το ήθος τους, τις επιδόσεις τους στα γραμμάτα και στον αθλητισμό.



  • ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

    Το τμήμα των ανδρών την αγωνιστική περίοδο 1995-1996 αγωνίστηκε στην Α' κατηγορία του πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Α. Την περίοδο 1998-1999 έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς της Ε.Π.Σ.Α.
    Τα τμήματα του Α.Ο Ανθούπολης συμμετέχουν στα τουρνουά και στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Α. και διακρίνονται κάθε χρόνο με τις επιδόσεις τους και το ήθος των αθλητών του. Επίσης κάθε χρόνο συμμετέχουν σε καλοκαιρινά τουρνουά που διοργανώνονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Βόλος, Λάρισα, Σπάρτη, Λιτόχωρο, Κέρκυρα, Καρπενήσι κ.ά) και του εξωτερικού. Σπουδαιότεροι διάκριση η περυσινή επιτυχία του εφηβικού τμήματος που κατέλαβε την 8η θέση στο Gothia Cup στη Σουηδία.



  • Έτος 2007 - 2008

    Σημαντική χρονιά για την ιστορία της ομάδας.
    Με τις άοκνες προσπάθειες της διοίκησης και του προέδρου προσωπικά με συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Περιστερίου τα τμήματα του σωματείου εγκαταλείπουν το ξερό γήπεδο και οι προπονήσεις διεξάγονται στο γήπεδο της Χωράφας το οποίο διαθέτει πλαστικό τάπητα.
    Το αντρικό τμήμα του Α.Ο. Ανθούπολης πρωταγωνιστεί φέτος στη Β' κατηγορία του πρωταθλήματος Ε.Π.Σ.Α. με στόχο την άνοδο στην Α' κατηγορία.
    Τα τμήματα υποδομής συμμετέχουν στα τουρνουά και στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Α. και φιλοδοξούν να διακριθούν και φέτος για την ποδοσφαιρική τους αξία αλλά και για το ήθος τους.



  • Συνεργασίες

    Ο Α.Ο. Ανθούπολης εκτός από το ήθος και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του διακρίνεται για τις άριστες σχέσεις που έχει τα άλλα ποδοσφαιρικά σωματεία, καθώς με την Ε.Π.Σ.Αθηνών και των Α.Ο.ΔΗ.Περιστερίου.



  • Το Όραμα

    Η διοίκηση του Α.Ο. Ανθούπολης, οι προπονητές, οι αθλητές, οι γονείς και οι φίλοι του Σωματείου είναι υπερήφανοι που στην εργατική συνοικία του Περιστερίου με το ομώνυμο όνομα υπάρχει μια Αθλητικά οικογένεια που κοσμεί το χώρο του Αθλητισμού και του Πολιτισμού και καμαρώνουν με τα επιτεύματά τους. Το βέβαιο είναι ότι με την εργατικότητα και και την αγάπη τους για το Σύλλογο επιδιώκουν πολύ καλύτερες μέρες. Τα αντρικό τμήμα του Α.Ο. Ανθούπολης να ανέβει και να καταξιωθεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες στελεχώμενο με αθλητές της ακαδημίας του.
    Η Ακαδημία να δημιουργεί συνεχώς σπουδαίους ποδοσφαιριστές και πολίτες οι οποίοι θα αγαπούν τον αθλητισμό και θα έχουν σωστή αθλητική παιδεία. 


     ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
    ΣΤΕΛΙΟΣ - ΙΛΙΟΝ