Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010

Γ.Σ Πατησίων

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
 Τα Πατήσια γεννήθηκαν το 1951 στην περιοχή της Κολιάτσου και τότε είχαν την επωνυμία ΠΑΟ Κολιάτσου.Επαιζαν στην Δ΄Κατηγορία της Αθήνας.

Γύρω στο 1956 οι άνθρωποι του Πανελλήνιου Πατησίων που θέλουν να εντάξουν την Ομάδα τους σε επίσημη Κατηγορία ,παίρνουν στα χέρια τους τον ΠΑΟΚολιάτσου και αφού άλλαξαν την ονομασία σε ΠΑΟΠατησίων συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της Δ΄Κατηγορίας με τη σημερινή ονομασία της Ομάδας.

Τα Πατήσια καθημερινά γεννούν ταλέντα και η αλάνα το Γήπεδο της αγάπης όπως το αποκαλούσαν τότε κυοφορούσε παιχταράδες: Αγγελής , Αφοι Φατούρου ,Μάλαμας , Ασημακόπουλος , Αφοι Γεωργίου , Κουτογιώργος , Σκλάβος , Πέππας , Καραγιάννης , Κοντόπουλος , Σαρέλης , Αγριμάκης , Ρουμελιώτης και πολλοί άλλοι φέρνουν την ομάδα γρήγορα στην Α2 κατηγορία .
Ως το 1974 όταν η ομάδα έχει στις τάξεις της αστέρια που έφθασαν μέχρι και τη Εθνική Ελλάδος παίχτες όπως οι :Πίττας Δημ ,Πίσσας , Τεννές Μπάμπης Φόρεσαν την φαννέλα των Πατησίων προσφέροντας ικανοποίηση με την μπάλλα που έπαιζαν ακόμη και σε οπαδούς άλλων ομάδων .2000 εισιτήρια το λιγότερο σε κάθε ματς είναι η μεγάλη ομάδα.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου έρχεται το 1991 όταν με Προπονητή τον Σπ. Παπακανέλο η ομάδα κερδίζει την άνοδο της στην Δ΄ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
Τελευταία μεγάλη επιτυχία η κατάκτηση τού τίτλου στην Β΄Κατηγορία με Προπονητή τον Μιχ. Χωριανόπουλο και παίχτες όπως οι Γιαν. Μηχανιώτης , Τζούλιας ,Ξύλος Αν , Μαριν. Δημόπουλος κ.α.


ΠΗΓΗ:
http://gcpatision.net78.net/