Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Πολύκαστρο Κίλκις

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΚΙΛΚΙΣ 
είναι ποδοσφαιρικός αθλητικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1951. Τα χρώματα του Πολύκαστρου είναι τα μαύρο και το λευκό. Η ομάδα του Πολύκαστρου αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής(ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ) στο δημοτικό στάδιο Πολυκάστρου στο νομό Κιλκίς.
Η Πρώτη αθλητική κίνηση στο Πολύκαστρο παρουσιάζεται το 1923 μετά την εγκατάσταση των προσφύγων του Πόντου.
Μετά την εγκατάσταση και των υπολοίπων προσφύγων Ανατολικορωμυλιωτών, Μικρασιατών το 1936, δημιουργείται μια νέα αθλητική κίνηση στο Πολύκαστρο με πρωτοβουλία του Αθανασιάδη Σάββα, Κουτσουβέλα Δημήτριου και άλλων και περιλαμβάνει Ποδοσφαιρικό Τμήμα, Κλασικό Αθλητισμό, και Τμήμα Βόλεϊ.
Η Ποδοσφαιρική ομάδα ονομάζεται "ΚΕΡΑΥΝΟΣ" και στην συνέχεια με την διάλυση των σωματείων από την δικτατορία του Μεταξά έγινε η Ε.Ο.Ν.
Το γήπεδο τότε ήταν στην σημερινή θέση του Α' Δημοτικού Σχολείου απέναντι απο την Εκκλησία της "Αγίας Τριάδας".
Η Ομάδα αυτή διαλύθηκε κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
(1940 - 1944) και ανασυστάθηκε μετά την απελευθέρωση.
Η Ποδοσφαιρική Ομάδα μετονομάσθηκε το 1946 σε "Ολυμπιακός Πολυκάστρου".
Στην συνέχεια και συγκεκριμένα το 1951 αναγνωρίζεται επίσημα από την ομοσπονδία ο "Ολυμπιακός Πολυκάστρου" και απο τότε μετέχει κανονικά στα διοργανωμένα πρωταθλήματα.
Το 1956 - 1957 δημιουργήθηκε η Π.Ο.Α (Ποδοσφαιρική Ομάδα Ανατολικορωμυλιωτών).
Το 1965 λόγω μεταναστεύσεως πολλών νέων για εξεύρεση εργασίας καθώς και η παραχώρηση του γηπέδου στο Δημοτικό Σχολείο, οι δύο ομάδες που υπήρχαν τότε, έπεσαν σε αδράνεια. Έτσι το 1968 με πρωτοβουλία πολλών τοπικών παραγόντων τόσο από την "Π.Ο.Α." όσο και απο τον "Ολυμπιακό" δημιουργείται μια νέα ομάδα.
Είναι η σημερινή Aθλητική Ένωση Πολυκάστρου (Α.Ε.Π.)
Το ξεκίνημα της ομάδας αυτής ήταν λαμπρό αφού η νέα ομάδα (Α.Ε.Π.) στελεχώθηκε από παίκτες των δύο παλαιών συλλόγων. Κάθε χρόνο μάλιστα η Α.Ε.Π. ανέβαινε κατηγορία. Η δεκαετία 1970 - 1980 χαρακτηρίζετε ιδιαίτερα επιτυχής και συγκεκριμένα την ποδοσφαιρική περίοδο 1979 - 1980 κατάφερε να ανέβει για πρώτη φορά στην ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ.
Από τα πρώτα χρόνια της επόμενης δεκαετίας η Α.Ε.Π. ανέβηκε στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Στις 17-02-1986 μπαίνει για πρώτη φορά στο δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ στον αγώνα με την Νάουσα όπου το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο 0-0. Γενικά η Α.Ε.Π. έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του φίλαθλου κοινού ως ένα απο τα ποιο καταξιωμένα σωματεία της Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ με πάρα πολλές συμμετοχές.
ΠΗΓΗ:
http://aepfc.gr/history.html