Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010

Νίκη Βόλου

Το πρώτο όνομα της Νίκης ήταν "Προσφυγική". Η σχετική απόφαση αναγνώρισης από το Πρωτοδικείο Βόλου είναι η υπ' αρίθμ.38 29/1/1924. Η πλήρης επωνυμία της ήταν "Γυμναστικός Σύλλογος Προσφύγων Βόλου". Ο νέος σύλλογος καταχωρείται στο Βιβλίο Αναγνωρισμένων Σωματείων, επτά μήνες μετά, στις 29 Αυγούστου, με άυξοντα αριθμό 211.

Από τις αρχές του 1926 άρχισαν να καλλιεργούνται οι πρώτες σκέψεις για τη μετονομασία της Προσφυγικής. Η ομάδα του νεοσύστατου προσφυγικού Συνοικισμού έπρεπε να αποτάξει" από πάνω της την ρετσινιά της προσφυγιάς. Κάτω από αυτή τη λογική, διοικητικό συμβούλιο, αθλητές και φίλαθλοι άρχισαν να προβληματίζονται για την νέα ονομασία. Κάποιο ατελείωτο βράδυ, στο γραφείο του Πανά, η συζήτηση έφθασε σε αδίεξοδο.Η πρώτη διοίκηση πρότεινε

να δοθεί το όνομα "Πανιώνιος". Κάποιοι άλλοι, με επικεφαλή τον Π.Μαγουλά το όνομα "Απόλλων". Κανένας δεν υποχωρούσε, μέχρι που ο Πανάς, βλέποντας στον τοίχο το αγαλματίδιο της Άπτερου Νίκης, πρότεινε το όνομα που μετέπειτα δόξασε την ομάδα της Νέας Ιωνίας.Το γεγονός ότι η "Νίκη" ήταν και το έμβλημα του "Πανιωνίου Σμύρνης", αποτέλεσε ένα επιπλέον επιχείρημα. Έτσι το όνομα "Νίκη", εξέφραζε συνολικά τον ιδεολογικό και ψυχικό κόσμο των προσφύγων. Η υπ' αρ.893 απόφαση τροποποιήσησης και η επίσημη καταχώρηση υπ'αρ.299 στις 5-10-1926 στα βιβλία του Πρωτοδικείου Βόλου επισημοποίησαν την ονομασία Γυμναστικός Σύλλογος "Η ΝΙΚΗ".
ΠΗΓΗ:http://www.fcniki.gr/istoria.htm