Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Νέων Επιβατών (Π.Α.Ο.Ν.Ε.)

Η ιστορική ομάδα του Δήμου Θερμαϊκού ΠΑΟΝΕ (Παναθλητικός Αναμορφωτικός Όμιλος Νέων Επιβατών), ιδρύθηκε το 1928 με συμμετοχές από το 1953 στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ. Το 1984 ανήλθε στην τότε Εθνική Ερασιτεχνική, ενώ το 1988 κάνει άλμα προς την Γ΄ Εθνική κατηγορία όπου και συμμετέχει για 3 συνεχόμενες περιόδους.

Την ίδια περίοδο γνωρίζει μεγάλες διακρίσεις μιας και καταφέρνει να αποκλίσει ομάδες Α΄ και Β΄ Εθνικής, όπως η Δόξα Δράμας, ο Εθνικός Πειραιώς και η Ρόδος, από το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος.

Την ασπρόμαυρη φανέλα του ΠΑΟΝΕ έχουν φορέσει πολλοί καταξιωμένοι ποδοσφαιριστές από συμμετοχές τους στην Εθνική Ελλάδος, όπως και σε ομάδες της Α΄ & Β΄ κατηγορίας.
ΠΗΓΗ:
http://www.paone.gr/
Ο Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Νέων Επιβατών (Π.Α.Ο.Ν.Ε.), που από τα χρόνια του Μεσοπολέμου, κυριαρχούσε στα ποδοσφαιρικά πράγματα της ευρύτερης περιφέρειας, από τη δεκαετία του ’50 ανέπτυξε και έντονη πολιτιστική δράση: απόκτηση γηπέδου, μετατροπή του παλιού σχολείου σε εντευκτήριο για τις εκδηλώσεις του (ίδρυση αγροτικής βιβλιοθήκης, ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων, φιλοξενία περιοδευόντων θιάσων, συνεστιάσεις), συμμετοχή σε όλα τα έθιμα του χωριού, όπως για παράδειγμα στο Κοσί -αγώνα ανωμάλου δρόμου προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου-, με αποκορύφωμα τη διοργάνωση αγώνων ποδοσφαίρου και κλασικού αθλητισμού, τα Αρχιγένεια, προς τιμήν του ζεύγους των ευεργετών· δράση που τον κατέστησε ουσιαστικά Παναθλητικό Αναμορφωτικό Όμιλο Νέων Επιβατών, όπως ακριβώς μετονομάστηκε.