Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

1973 έτος ίδρυσης του Α.Ο. ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ, αφού εκείνη την χρονική στιγμή οι ομάδες ΦΑΡΟΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ, και ΜΕΛΙΒΟΙΑΚΟΣ, που υπήρχαν και που ήταν ομάδες των μαχαλάδων του χωριού μας (δεν αγωνίζονταν σε επίσημο πρωτάθλημα, παρά μόνο με ομάδες της γύρω περιοχής), πήραν την απόφαση να συνενωθούν και να δημιουργήσουν τον τότε Α.Ο. ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ.
Με την θέληση και τον ζήλο των τότε νεαρών παιδιών καταφέρνει την επόμενη κιόλας χρονιά να πάρει μέρος για πρώτη φορά, επίσημα πλέων, ως εκπρόσωπος του χωριού μας στο πρωτάθλημα της Γ’ τοπικής κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Λάρισας. Μέχρι το 2000 η ομάδα του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ συμμετέχει ανελλιπώς στα πρωταθλήματα της Γ’ και της Β’ τοπικής ερασιτεχνικής κατηγορίας Ε.Π.Σ. Λάρισας.
Το 2000 η ομάδα καταφέρνει να ανέβει στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας του νομού μας, δηλαδή στην Α’ τοπική κατηγορία της Λάρισας, και με την ευκαιρία της ένωσης των τότε κοινοτήτων και την μετατροπή τους σε Δήμους και Δημοτικά διαμερίσματα στο πρόγραμμα «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» έγινε ο εκπρόσωπος ολόκληρου του δήμου Μελιβοίας (μετά από απόφαση των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου) έγινε ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ» όπου και αγαπήθηκε και στηρίχτηκε από όλους τους δημότες του δήμου.



Τα τελευταία χρόνια η ομάδα του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ συνεχίζει της επιτυχίες, αφού από το Καλοκαίρι του 2004 έχει ξεπεράσει τα σύνορα του νομού της Λάρισας και αγωνίζεται πλέον στο περιφερειακό πρωτάθλημα η αν θέλετε στην πάλαι ποτέ Δ΄Εθνική όπου παίρνουν μέρος ομάδες από όλη την κεντρική Ελλάδα, στον 4ο όμιλο.

Πολλές και σημαντικές οι διακρίσεις και σε αυτό το πρωτάθλημα από την ομάδα μας, με κορυφαία στιγμή την πρώτη χρονιά, το 2004-2005 όταν η ομάδα στην πρώτη της συμμετοχή στο περιφερειακό πρωτάθλημα κατάφερε να τερματίσει στην Τρίτη (3η) θέση της γενικής βαθμολογίας, πήρε το κύπελλο Ε.Π.Σ. Λάρισας, και έφτασε μέχρι τους 8 του κυπέλου ερασιτεχνών Ελλάδας όπου και αποκλείστηκε από την ομάδα του Πιερικού Κατερίνης με σκορ 4-0 φιλοξενούμενος στην έδρα του Πιερικού.


Η Ομάδα μας έχει σαν έδρα το δημοτικό γήπεδο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΙΑΠΑΝΟΣ» (φόρος τιμής στον αδικοχαμένο πρόεδρο, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Φιλοκτήτη, και φιλαράκι όλων μας ΣΤΑΥΡΟ ΤΣΙΑΠΑΝΟ) που βρίσκεται στο Δ.Δ. Μελιβοίας, έχει χωρητικότητα 2000 θεατών, και έχει σαν βοηθητικό γήπεδο και προπονητικές εγκαταστάσεις το γήπεδο του Γερακαρίου που χρησιμοποιεί για τις προπονήσεις των παικτών της ομάδας ενώ σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών έχει την άδεια να χρησιμοποιήσει και το γήπεδο του Δωτιέα στην Αγιά, μετά από συνενόηση με την διοίκηση της ομάδας και την τοπική αρχή.



Τα χρώματα της ομάδας είναι:

Κόκκινο- Λευκό- Μαύρο

Σαν έμβλημά της έχει τον μυθικό Βασιλιά ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ.


ΠΗΓΗ:

http://www.aofiloktitis.gr/