Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

"ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ" Ο.Α.Σ.Θ.

Οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. πέρα από την επαγγελματική τους ευσυνειδησία έχουν να επιδείξουν και αθλητικές αρετές, καθώς ορισμένοι, πριν σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά στον Ο.Α.Σ.Θ., ασχολήθηκαν με τον αθλητισμό σε μικρότερη ηλικία και περισσότερο με το ποδόσφαιρο είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά.
Οι εργαζόμενοι σήμερα στον Ο.Α.Σ.Θ. που τους μάγεψε η στρογγυλή θεά και αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο για το ποδόσφαιρο όχι μόνον τώρα αλλά και στο παρελθόν, είχαν και έχουν την θερμή υποστήριξη της Συνδικαλιστικής τους Οργάνωσης.
Η Ομάδα του σήμερα (2009-2010) συνεχίζει την 
ιστορία των Πρωτοπόρων

Η Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Ο.Α.Σ.Θ. ( Ε.Ε.Α.Σ.Θ.) θέλοντας να βοηθήσει περισσότερο την ποδοσφαιρική ομάδα που επί πολλά χρόνια υπήρχε, δια του Προέδρου της κ. Δημητρίου Τσερμενίδη και του Γενικού Γραμματέα κ. Κωνσταντίνου Αγγελούδη, μετά και από πρόταση ποδοσφαιρικών στελεχών, ανέθεσαν στον κ. Δημήτριο Θεμελή την ευθύνη της ομάδας, που τα τελευταία χρόνια ζούσε από κοντά τα γεγονότα, με σκοπό και στόχο την καλύτερη οργάνωση και αναβάθμιση της.
Στις 15 Ιουλίου του 2005, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με ποδοσφαιρικά στελέχη, γνώστες του ποδοσφαίρου και σε κλίμα άριστης συνεργασίας, ολοκληρώθηκε η σύνταξη του Κανονισμού Λειτουργίας Ποδοσφαιρικής Ομάδας (ΚΑ.Λ.Π.Ο.) από τον κ. Δημήτριο Θεμελή και υπογράφηκε από τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της Ε.Ε.Α.Σ.Θ. μετά από απόφαση του Δ.Σ.
Ο ΚΑ.Λ.Π.Ο. μέσα από τα άρθρα των Γενικών και Ειδικών Διατάξεων καθορίζει όλα τα θέματα που αφορούν την ποδοσφαιρική ομάδα έτσι ώστε να λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα.
Το σήμα της ομάδας φέρει το έμβλημα του Σωματείου και το όνομα της "ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ", βγήκε από την πρώτη συνδικαλιστική εφημερίδα "ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ" και τις πρωτοποριακές ιδέες και αποφάσεις των ιθυνόντων.
Μέσα από τις διατάξεις του Κανονισμού ορίστηκε το πρώτο ολιγομελές και ευέλικτο Δ.Σ. της ομάδας, αποτελούμενο από τον κ. Δημήτριο Θεμελή (Γενικό Αρχηγό), τον κ. Νικόλαο Χωλίδη (Έφορο), τον κ. Γεώργιο Καλεντερίδη (Ταμία) και τον κ. Μόσχο Άγγο (Φροντιστή).
Το Δ.Σ. της ομάδας, εν όψει των γεγονότων που ήταν σε εξέλιξη για την ενοποίηση των Σωματείων των εργαζομένων στον Ο.Α.Σ.Θ., προχώρησε πολύ γρήγορα στην συγχώνευση των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων διαφορετικών Σωματείων που προϋπήρχαν, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την πραγματοποίηση ενός ονείρου δεκαετιών.
Τη νέα πλέον ποδοσφαιρική ομάδα που ξαναγεννιέται, πλαισιώνουν αρκετοί εργαζόμενοι παλιοί και νέοι και με τον πρώτο επιλεγέντα από την Διοίκηση προπονητή κ. Δημήτριο Καρατζώλη με τους βοηθούς κ.κ. Βάϊο Ζέκκα, Κυριάκο Ναρχατονίδη, δημιουργείται η ομάδα μοντέλο για τα εργασιακά δρώμενα.
Για πρώτη φορά, αναγνωρίζει επίσημα ο Ο.Α.Σ.Θ. ποδοσφαιρική ομάδα στον χώρο του και γίνεται ο μέγας χορηγός, ενισχύοντας οικονομικά και ηθικά την προσπάθεια αυτή.
Ένα χρόνο μετά, στο δρόμο που χάραξε η ομάδα των "ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝ", επιτυγχάνεται η ενοποίηση των Σωματείων και γίνεται το μεγάλο Συνδικάτο Εργαζομένων στον Ο.Α.Σ.Θ.
Η ομάδα στηρίζεται και χρηματοδοτείται από το Συνδικάτο Εργαζομένων Ο.Α.Σ.Θ. (Σ.Ε. Ο.Α.Σ.Θ.) καθώς δεν διαθέτει ιδίους οικονομικούς πόρους.
Η δημιουργία του Συνεταιρισμού Εργαζομένων Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης (Σ.Ε.Α.Σ.Θ.) το 2008 αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός όλων των εποχών για τους εργαζόμενους στον Ο.Α.Σ.Θ. και παράλληλα σηματοδοτεί νέα προοπτική για την ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία μπαίνει κάτω από την εποπτεία του και στηρίζεται πλέον από έναν κολοσσό.
Οι "ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ" συμμετέχουν επίσημα στο εργατικό πρωτάθλημα που τελεί υπό την αιγίδα του Ε.Κ.Θ. και διεκδικούν με αξιώσεις τη διάκριση, καθώς πρωταγωνιστούν επιδεικνύοντας αθλητικό ήθος και αγωνιστικές αρετές.
Η ποδοσφαιρική ομάδα με οράματα και πολλές φιλοδοξίες γράφει τη δική της ιστορία και μέσα από τη δική της ιστοσελίδα, θα ενημερώνει άμεσα τους φίλους της για όλα τα γεγονότα (αθλητικά - κοινωνικά) που την αφορούν.

Επαναληπτικοί αγώνες κυπέλλου
ΕΛΤΑ - ΔΕΗ 2 - 0 (Ανευ αγώνα)
ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ - ΕΠΙΛΟΓΗ 9 - 6
LEROY MERLIN - ΠΟΕΕΠ 2 - 0 (Ανευ αγώνα)
ΜΕΒΓΑΛ/ΑΧΕΠΑ - ΕΡΜΗΣ 1 - 4
Δεύτερη φάση κυπέλλου
ΕΡΜΗΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ/ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ 1 - 4
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ/ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ - ΕΡΜΗΣ 4 - 3