Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Νεοπεντελικός Αθλητικός Όμιλος

Νεοπεντελικός  Αθλητικός  Όμιλος
Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ’60, όταν στη Νέα Πεντέλη, ένα χωριό (τότε) προσφύγων από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο, αλλά και μαρμαράδων και λατόμων από τα Κυκλαδονήσια, έπεσε ο πρώτος σπόρος για τη δημιουργία ενός αθλητικού σωματείου. Πρωτομάστορες της προσπάθειας ήταν τέσσερις παλιοί αθλητές: ο Τάσος Ζαφειρόπουλος, ο Βασίλης Φραντζόγλου, ο Παύλος Παντελίδης και ο Μπάμπης Μαυρομμάτης, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Αθηνών. Οι συζητήσεις μεταξύ των τεσσάρων και των άλλων νέων της περιοχής απέδωσαν καρπούς και το 1963 ιδρύθηκε και επίσημα ο Νεοπεντελικός Αθλητικός Όμιλος, με μοναδικό τότε άθλημα το ποδόσφαιρο. Ήταν ντυμένος στα εθνικά μας γαλανόλευκα και είχε πρώτο σήμα του τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο, όπως μαρτυρά η παλιά σημαία του συλλόγου που χάρη στον Σταύρο Παπαζαρκάδα βρέθηκε μέχρι και στις εξέδρες των γηπέδων της Αμερικής για το Μουντιάλ του 1994…


Ιδρυτικά μέλη του Νεοπεντελικού ήταν ο πρώτος πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Σκανδάλης και οι Χρυσόστομος Αθανασιάδης, Γιάννης Βασιλειάδης, Δημήτρης, Μιχάλης και Σπύρος Γεωργιάδης, Νίκος Γρηγοριάδης, Δημήτρης Διαμαντούλης, Στράτος Εσκιτζής, Τάσος και Θανάσης Ζαφειρόπουλος, Άκης και Χρήστος Μαυρομμάτης, Γιώργος Μελισσαρίδης, Νίκος Μπετίνης, Τάκης Νούσης, Αλέκος Περγάλης, Σωτήρης Πρόκας, Γιάννης Σάμιος, Γιώργος Σκανδάλης, Βασίλης και Γιάννης Τζεβελέκας, Γιώργος και Νίκος Φέξης, Βασίλης Φραντζόγλου και Δημήτρης Χρονόπουλος.


Ο σύλλογος αγωνίσθηκε ως ανεξάρτητο σωματείο στα πέντε πρώτα χρόνια της «ζωής» του, επανδρωμένος αποκλειστικά από Πεντελιώτες ποδοσφαιριστές. Το 1968 έγινε μέλος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (με αριθμό 1269) και φυσικά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και άρχισε να αγωνίζεται στα αθηναϊκά πρωταθλήματα.


Το 1981 ήταν μια χρονιά-σταθμός στην ιστορία του Νεοπεντελικού, που όχι μόνο «ξεκόλλησε» από την Γ’ Κατηγορία της ΕΠΣΑ (αξέχαστα τα μπαράζ της ανόδου απέναντι σε Θύελλα Ραφήνας και Τριφυλλιακό), αλλά και αναδείχθηκε υπερπρωταθλητής της συγκεκριμένης κατηγορίας. Προπονητής της ομάδας τότε ήταν ο Σταύρος Κωνσταντινίδης και «αστέρια» ο Νίκος Γιωτόπουλος, οι αδελφοί Χαλκιά, ο Γιάννης Δέρβος, ο Γιώργος Περγάλης, ο Κώστας Βουσβούνης κ.α. Με τις εμφανίσεις του ο Νεοπεντελικός «υποχρεώνει» το μεγαλύτερο τότε αθλητικό περιοδικό, την «Ομάδα», να του αφιερώσει ολοσέλιδη παρουσίαση.


Μετά το 1981 υπήρξαν αρκετά «σκαμπανεβάσματα» ανάμεσα στη Γ’ και τη Β’ κατηγορία, όμως από το 1997 η ομάδα παραμένει σταθερά στις τάξεις τής Β’, ευελπιστώντας να βάλει τις βάσεις για ακόμα ψηλότερα. Αυτή τη στιγμή ο Νεοπεντελικός έχει στο δυναμικό του συνολικά 200 αθλητές στα πέντε τμήματα του ποδοσφαίρου (Ανδρών, Νέων, Παίδων, Παμπαίδων και Τζούνιορ).
ΠΗΓΗ:http://www.neopentelikos.gr