Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΟ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος "Πράσινα Πουλιά" είναι μία από τις αρχαιότερες ποδοσφαιρικές ομάδες της Καλαμάτας. Έχει χρώματα το πράσινο και το λευκό.

ο σωματείο ιδρύθηκε στα χρόνια του μεσοπολέμου και μαζί με τον Απόλλωνα υπήρξαν οι σημαντικότερες ποδοσφαιρικές ομάδες της πόλης. Τα Πράσινα Πουλιά είχαν οπαδούς κυρίως μεταξύ των υποστηρικτών της βενιζελικής παράταξης και την υποστήριζαν πολλοί πρόσφυγες.

Από τα Πράσινα Πουλιά ξεκίνησε την καριέρα του ο μετέπειτα σπουδαίος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και της Εθνικής Ομάδας, Κλεάνθης Μαρόπουλος. Αγωνίστηκε για δύο χρόνια από το 1931 ως το 1933, που μετακόμισε με την οικογένειά του στην Αθήνα.

Τα Πράσινα Πουλιά πρωταγωνίστησαν στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '60. Το 1967, το δικτατορικό καθεστώς επέβαλε την αναγκαστική συγχώνευση του συλλόγου με τον Απόλλωνα και τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, από την οποία δημιουργήθηκε ο Π.Σ. Καλαμάτα.


Το 1974 τα Πράσινα Πουλιά ιδρύθηκαν ξανά και από τότε αγωνίζονται στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μεσσηνίας, συνήθως στην Α΄ κατηγορία.


Το 2007-08 μετέχουν στον 1ο όμιλο της Β΄ κατηγορίας.