Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Πανθρακικός Κομοτηνής

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Κάποιο ειδικό συμβολισμό για την ομάδα του Πανθρακικού δεν βρήκαμε. Ωστόσο το έμβλημα της ομάδα είναι ο αναμμένος πυρσός και γενικά σαν σχέδιο συμβολίζει την αναγέννηση και την ανεξαρτησία.



Ξεπέρασε τα 40 χρόνια ζωής η ποδοσφαιρική ομάδα του Πανθρακικού αφού ιδρύθηκε το έτος 1963 .

Είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες της Θράκης και ιδιαίτερα συμπαθής σε πολλούς φιλάθλους άλλων πόλεων στην Βόρειο Ελλάδα .

Αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στα σαλόνια της ΄Β Εθνικής Κατηγορίας , από την οποία απουσιάζει τα τελευταία 23 χρόνια .

Την καλύτερη θέση του την κατέλαβε ( στη ΄Β Εθνική ) τη σαιζόν 1980 - 1981 όταν και τερμάτισε 3ος πίσω από τον Ηρακλή Θες/νίκης ( τον οποίο είχε νικήσει 2-1 στην Κομοτηνή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ) και τον Πιερικό .

Στη συνέχεια υποβιβάστηκε στη ΄Γ Εθνική , ενώ αργότερα βρέθηκε και στη ΄Δ Εθνική .Τη δεκαετία του ΄90 εώς και τις αρχές της δεκαετίας που διανύουμε αγωνιζόταν στα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ θράκης ( Α&Β Κατηγορία ) .

Στο θεσμό του κυπέλλου ως μεγαλύτερες επιτυχίες μπορούμε να θεωρήσουμε τη νίκη με 2-1 στην Αθήνα επί του Ατρόμητου Αθηνών ( όταν ο Ατρόμητος έπαιζε στην Ά Εθνική ) , καθώς και τη σαιζόν 2005-2006 όταν κέρδισε και απέκλεισε με 2-1 στην Κομοτηνή , στη γ΄ φάση , τον ισχυρό Άρη Θες/νίκης .Έφτασε στους 16 του θεσμού αυτόυ δύο φορές .

Τα τελευταία χρόνια ο Πανθρακικός κατόρθωσε να ανακάμψει χάρη στις πραγματικά συγκινητικές προσπάθειες των ανθρώπων των διοίκησεων του , που είναι νέοι και επιτυχημένοι συμπολίτες μας .και επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο για δουλειά .Στην τωρινή διοίκηση Πρόεδρος είναι ο Γιάννης Κητζίδης και Αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Βληγορούδης.

Μάλιστα από πέρυσι το καλοκαίρι έγινε Π.Α.Ε , ενώ υπάρχει και ο ερασιτέχνης Πανθρακικός .Διαθέτει Ακαδημία ποδοσφαίρου με πλούσιο προπονητικό τημ , στο δυναμικό της οποίας υπάρχουν πολλοί και ταλαντούχοι νεαροί ποδοσφαιριστές από την Κομοτηνή και τον υπόλοιπο Νομό Ροδόπης .

Προπονητής τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους ήταν ένας παλίος του ποδοσφαιριστής , ο Κώστας Βασιλακάκης .Τη νέα σαιζόν 2006-2007 στον πάγκο της ομάδας ξεκίνησε με ακόμη δικό του << παιδί >> , τον Ζήση Τσέκο, και τώρα συνεχίζει με τον Κώστα Βασιλακάκη.

Ενώ , γυμναστής από τη περίοδο 2002-2003 μέχρι και σήμερα είναι ο καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Κώστας Νικολαίδης , ο οποίος θεωρείται -και όχι άδικα - από τους καλύτερους Πανελλαδικά .

Τη φανέλα του Πανθρακικού έχουν φορέσει - κατά καιρούς - γνωστά ονόματα που αγωνίστηκαν και στη Ά Εθνική .Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Απόστολο Χατζηιωαννίδη , Αρχοντή Κατσαρίδη , Κώστα Βασιλακάκη , Ζήση Τσέκο , Φίλιππά Αιβάζη , Μανώλη Ρακιτζόγλου , Βασίλη Φωτίδη , Θωμά Δράμαλη , Μουμίν Χουσειν

Η εκπληκτική ανοδική πορεία των τελευταίων πέντε αγωνιστικών περιόδων είναι η εξής :

Αγωνιστική περίοδος 2001- 2002: Ανέβηκε από τη ΄Β στην Ά Κατηγορία της Ε.Π.Σ Θράκης .

Αγωνιστική περίοδος 2002- 2003 : Αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Ά κατηγορία της Ε.Π.Σ Θράκης και επέστρεψε στη Δ΄ Εθνική .

Αγωνιστική περίοδος 2003- 2004 : Τερμάτισε στην πέμπτη (5η ) θέση του Ά ομίλου της Δ΄ Εθνικής , με μόνο 6 ήττες ( μία μόνο από το Παραλίμνιο στην Κομοτηνή την 1η αγωνιστική του β΄ γύρου. Άλλωστε από τότε ο Πανθρακικός έχει να χάσει στην Κομοτηνή - έχασε ακόμη μια φορά τον Φεβ '07 από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό με 1-2 στα τελευταία λεπτά του αγώνα 92' ) .

Αγωνιστική περίοδος 2004- 2005 : Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Α΄ ομίλου της Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας , αφού τερμάτισε πρώτος (1ος) με πολύ μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τη 2η Ανακάλυψη Δράμας και επέστρεψε στη Γ΄ μετά από 18 αγωνιστικές σαιζόν .Μάλιστα είχε την καλύτερη επίθεση και άμυνα και σε 30 αγώνες γνώρισε μόνο μια φορά την ήττα .(8η αγωνιστική στο Σιδηρόκαστρο με 1-0 ) , ενώ η μεγαλύτερη νίκη του ήταν σε βάρος της Ορεστιάδας , την οποία κέρδισε με 7-0 στην Κομοτηνή .Την σαιζόν αυτή ο Πανθρακικός είχε με 30 γκολ και τον πρώτο σκόρερ του ομίλου Κώστα Κυριακίδη και δεύτερο και στους 10 ομίλους της Δ΄ Εθνικής , πίσω από τον Κλοκίδη του Αστέρα Τρίπολης που σημείωσε 39 τέρματα .

Αγωνιστική περίοδος 2005- 2006 : Επιστροφή στα σαλόνια της Γ΄ Εθνικής με τον Πανθρακικό να τερματίζει - παρ’ ότι νεοφώτιστος - στην 3η θέση του Βορείου ομίλου με 66 βαθμούς ( 21 βαθμούς μπροστά από τον 4ο Πιερικό ) .

Μπροστά του τερμάτισαν και ανέβηκαν στη Β΄ Εθνική ο Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου Θες/νίκης και ο ΠΑΣ Γιάννενα .Έτσι οδηγήθηκε σε αγώνα μπαράζ ανόδου με τον 3ο του Νοτίου ομίλου Μεσσηνιακό , που έγινε στο γήπεδο του Αλκαζάρ της Λάρισας όπου ηττήθηκε 1-0 χάνοντας έτσι και το εισιτήριο της ανόδου . Ο Πανθρακικός τη σαιζόν που έληξε και είχε απολογισμό 19 νίκες , 9 ισοπαλίες και 2 ήττες ( από τους δύο πρωτοπόρους ).
ΠΗΓΗ:
http://panthrakikos.com