Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΝΙΚΑΙΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Αθλητική Ένωση Δήμου Νίκαιας




Α.Ο Παναγροτικός Νίκαιας – Α.Ο.Κ Ν. Καρυών – Αετός Διλόφου, τρεις ποδοσφαιρικές ομάδες του Δήμου Νίκαιας, νομού Λάρισας, οι οποίες είχαν τη δική τους ιστορία και λειτουργούσαν με διαφορετική ποδοσφαιρική φιλοσοφία.
Μία πρόταση για συγχώνευση, στις αρχές του έτους 2002, αντιμετωπίστηκε αρνητικά από την πλειοψηφία των παραγόντων, ποδοσφαιριστών και φιλάθλων των τριών συλλόγων.
Η πίστη όμως στην ιδέα της συνένωσης, ορισμένων ανθρώπων των τριών σωματείων, αντέστρεψε το αρχικό κλίμα μετά από διεργασίες δύο ετών και έφερε το επιθυμητό, γι’ αυτούς, αποτέλεσμα.
Στις 19 Μαΐου 2004, έγινε η συνέλευση, στην οποία αποφασίστηκε η συγχώνευση των τριών σωματείων, για να ιδρυθεί η
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ.
Έδρα του νέου συλλόγου ορίστηκε το γήπεδο Νίκαιας και εναλλακτικό το γήπεδο του Διλόφου. Η αξιοπιστία του συλλόγου, η απόδοση ποιοτικού ποδοσφαίρου της ομάδας και η ανάδειξη - αξιοποίηση νεαρών ποδοσφαιριστών από τα τμήματα υποδομής, είναι μέρη της φιλοσοφίας των εκάστοτε διοικούντων.
Σύντομο Ιστορικό

• 19 – 5 – 2004 ιδρύεται η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ.
• Την περίοδο 2004 – 05 συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λάρισας και τερματίζει στην 6η θέση.
• Το 2005 – 06, μ’ ένα αήττητο σερί 27 αγώνων, κατακτά το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ και ανέρχεται στη Δ’ Εθνική.
• Το 2006 – 07, στην παρθενική της εμφάνιση στη Δ’ Εθνική, τερματίζει στη 14η θέση του ομίλου και υποβιβάζεται στην Α’ ΕΠΣΛάρισας.
• Τον Ιούλιο του 2007, αναλαμβάνει την ευθύνη της λειτουργίας των τμημάτων υποδομής, τα οποία μέχρι τότε ανήκαν στο δήμο Νίκαιας. Την ίδια περίοδο, συνεργάζεται με την 1η ομάδα και το παιδικό τμήμα της Αναγέννησης Ζαππείου, με σκοπό να δοθεί ένα επιπρόσθετο κίνητρο στους νέους της περιοχής, ν΄ ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.
• 2007 – 08 3η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ και 3η θέση.
• 2008 – 09 4η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ και 4η θέση. Στο κύπελο ΕΠΣΛ, ένα βήμα πριν τον τελικό ( ημιτελικός ) αποκλείεται στα πέναλτυ από τον Απόλλωνα Λάρισας, ομάδα Δ’ Εθνικής.
• Ιούλιο του 2009 δημιουργεί την ιστοσελίδα, η οποία εκτός από την ιστορία της ΑΕΔΝ, συμπεριλαμβάνει και την ιστορία των τριών συλλόγων της συγχώνευσης.
Επιπλέον στοιχεία που χαρακτήρισαν την πρώτη πενταετία του συλλόγου.
1. Η αποδοχή της ομάδας από τους κατοίκους του δήμου μας.2. Η συνεργασία με το δήμο Νίκαιας.3. Η συμμετοχή 120 παιδιών, από 6 μέχρι 16 ετών, στα τμήματα υποδομής, τα οποία παίρνουν μέρος σε όλα τα πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΠΣΛ, καθώς και σε διάφορα τουρνουά4. Η προβλεπόμενη εναλλαγή προέδρων ανά δύο χρόνια χωρίς ν’ επηρεασθεί η φιλοσοφία της ομάδας.5. Η αύξηση των εγγεγραμμένων μελών του συλλόγου και το έμπρακτο ενδιαφέρον πολλών ποδοσφαιρόφιλων, να συμμετέχουν στα Δ.Σ της ομάδας.6. Η αναγνώρισή του συλλόγου για την αξιοπιστία του και το ποιοτικό ποδόσφαιρο που αποδίδει η ομάδα, από το σύνολο των σωματείων, φιλάθλων και αθλητικού τύπου του νομού.