Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Αθλητικός Όμιλος Αγίας Παρασκευής

ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΑΔΩΝ - ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ο Αθλητικός Όμιλος Αγίας Παρασκευής ιδρύθηκε το 1931. Το σήμα του είναι ο ήλιος που ανατέλλει και τα χρώματα της ομάδας είναι το μαύρο και το άσπρο. Οι φανέλες είναι οι χαρακτηριστικές ριγέ μαύρες άσπρες και η έδρα της ομάδας είναι το δημοτικό γήπεδο της Αγίας Παρασκευής.
Λόγω του πολέμου το σωματείο αδρανοποιήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά από πολλά χρόνια μια ομάδα φίλων στην Αγία Παρασκευή επανίδρυσαν την ποδοσφαιρική ομάδα. Από την επανίδρυση του συλλόγου το 1959 μέχρι σήμερα η ομάδα συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις διοργανώσεις της Ε.Π.Σ. Αθήνας. Απο το 1962 και μετά ο Πολύκαρπος Μπερταμίνι έδωσε στην ομάδα την προσωνυμία ΣΑΝΤΑ και από τότε στο γήπεδο ακούγεται η ιαχή ΣΑΝΤΑ-ΣΑΝΤΑ.
Η πρώτη ανοδική πορεία της ομάδας ξεκίνησε επί προεδρίας του Παναγιώτη Μουτζουρίδη το 1984 όταν η ομάδα έπαιζε στην Γ' κατηγορία και έφτασε την περίοδο 1991-92 στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Α'κατηγορίας, την άνοδο στην Δ' εθνική κατηγορία και στην κατάκτηση του κυπέλλου της Ε.Π.Σ.Α. στον τελικό εκείνης της χρονίας στο Ολυμπιακό Στάδιο.
2003-2004: Πρωταθλήτρια Αθήνας με 23 βαθμούς διαφορά και συμμετοχή στον ημιτελικό κυπέλλου.
2004-2005: Συμμετέχει στο περιφερειακό πρωτάθλημα και κατέχει την 3η θέση, ψηλότερα από όλες τις Αθηναϊκές ομάδες.
Ιστορικές φυσιογνωμίες της ομάδας μας σε σχέση με την συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό είναι ο Αντώνης Κομιανός, ποδοσφαιριστής της ομάδας μας με σταδιοδρομία σε επαγγελματικές κατηγορίες που ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της ομάδας μας, επίσης ο γενικός αρχηγός Μάριος Τζώρτζης αλλά και η ταμίας μας Μάχη Δάρμη. Και οι τρείς συμμετείχαν στον τελικό του 1992, ο καθένας στο ίδιο πόστο που βρίσκεται και σ'αυτόν τον τελικό.