Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Αρης θηβών

FOTO-ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΗΒΑΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ



ΓΗΠΕΔΟ ΘΗΒΑΣ 1950 ΦΙΛΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ - ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ : 3-1
Στο τοτε γηπεδο θηβας ο ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ σε φιλικο ποδοσφαιρικο αγωνα κερδισε τους επιλεκτους της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με 3-1. Στη φωτογραφια απεικονιζεται ο τοτε αρχηγος του ΑΡΗ ΘΗΒΩΝ (αμυντικος) ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΠΟΥΡΤΖΗΣ με τον αρχηγο (αμυντικο) της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ,θρυλικο (ΜΙΖΟΥΡΙ)   ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΥΡΑΤΗ .
Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΠΟΥΡΤΖΗΣ ειχε αλλα 5 αδερφια εκ των οποιων αλλοι 2 ηταν ποδοσφαιριστες του ΑΡΗ ΘΗΒΩΝ  αειμνηστοι πια ο ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ και ο  ΦΩΚΙΩΝ .
Ο σεβαστος 85χρονος σημερα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΠΟΥΡΤΖΗΣ διατηρει τσαγκαραδικο  επι της οδου πινδαρου , το οποιο εχει ιστορια 70 ετων και ηταν προπολεμικα τα αποδυτηρια του ΑΡΗ ΘΗΒΩΝ , λιγο πιο πανω απεναντι απο τον ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ τον ΚΑΛΟΚΤΕΝΗ στην καφετερια του γιου του συχναζει ο σεβαστος εφαμιλης ηλικιας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ ,και οι δυο τους αγωνιστικαν τοτε 59 χρονια πριν στον ιστορικο αγωνα νικης του ΑΡΗ ΘΗΒΩΝ με 3-1 επι των επιλεκτων της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ . Αν τυχει και τους συναντησετε ρωτηστε τους για τα τοτε ομορφα ρομαντικα χρονια του θηβαικου ποδοσφαιρου πολλα θα εχουν να σας πουν το οποια ειναι διδακτικα και σημερα αφου το παρον του ποδοσφαιρου για να εχει ευοιωνο μελλον παντα θα πρεπει να διδασκεται απο τα θετικα του παρελθοντος .